Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

VIDEO Stavebná firma najala šesť ľudí s HIV: Obyvateľom naháňali hrôzu a vyháňali ich z domu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

PEKING - Polícia v centrálnej Číne zadržala päť ľudí po správach, že istá stavebná firma zamestnávala osoby nakazené vírusom HIV, aby naháňali hrôzu majiteľom domov a donútili ich odísť. Štyria aktéri dostali v tejto súvislosti napomenutie.

Nútené demolácie sú v Číne častou príčinou nepokojov a prejavov nevôle. Developeri a miestne úrady veľakrát čelia obvineniu, že pri vykonávaní príkazov na demoláciu často postupujú nezákonným spôsobom a že ľuďom dotknutým búraním neposkytujú riadne kompenzácie.

Najnovší sporný prípad sa stal v centrálnej provincii Che-nan. Miestna spoločnosť, ktorá stála na čele projektu demolácií, si podľa štátnej tlačovej agentúry Nová Čína najala šesť ľudí, ktorí údajne boli nakazení vírusom HIV spôsobujúcim ochorenie AIDS alebo sa u nich táto choroba rozvinula. Šestica údajne mávala nesfalšovanými preukazmi totožnosti, ktoré ich označovali ako osoby s HIV alebo AIDS, odpaľovali petardy pred domami ľudí, aby ich vyhnali a strieľali z prakov do okien oceľové guľôčky, napísala Nová Čína.

Vláda v Che-nanu potvrdila, že táto skupina existovala. Poprela ale, že ju najala miestna vláda. Štyri činitelia, vrátane troch činiteľov bytového odboru mesta Nan-jang, dostali disciplinárny postih za zanedbávanie povinností. Pokiaľ ide o zatknutej, nie je zatiaľ jasné, či išlo o členov skupiny alebo stavebné spoločnosti, ktorá ich najala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu