Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pápež František prijal na súkromnej audiencii egyptského prezidenta

Pápež František prijal dnes vo Vatikáne na súkromnej audiencii egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího Zobraziť galériu (2)
Pápež František prijal dnes vo Vatikáne na súkromnej audiencii egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího (Zdroj: SITA)

VATIKÁN - Pápež František prijal dnes vo Vatikáne na súkromnej audiencii egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího. Počas viac ako 20-minútového stretnutia, ktoré charakterizovala srdečná atmosféra, si obe strany vymenili názory na situáciu v Egypte a úlohu severoafrickej krajiny v úsilí o mier a stabilitu v regióne. Vyplynulo z nich, že dialóg a rokovania sú jedinou možnosťou, ako ukončiť konflikty a násilie. Informácie o stretnutí poskytla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na oficiálne vatikánske zdroje.

Podľa nich najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi podčiarkol solidaritu cirkvi s egyptským ľudom vo "fáze politického prechodu" a vyjadril želanie, aby "sa v rámci stanovených záruk novej ústavy v sfére ochrany ľudských práv a náboženskej slobody posilnilo mierové spolunažívanie všetkých vrstiev spoločnosti a pokračoval medzináboženský dialóg".

Na záver stretnutia odovzdal pápež hosťovi z Káhiry výtlačok svojej prvej apoštolskej výzvy Evangelii Gaudium a prevzal si od egyptského prezidenta darček v podobe striebrom ozdobenej skrinky s malým zrkadielkom, zasadeným vo veku.

Pápež František prijal dnes
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu