Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Uznávaný meteorológ napísal otvorený list: Odhalil, ako je to naozaj s globálnym otepľovaním!

(Zdroj: Facebook, archív)

BRATISLAVA – Globálne otepľovanie je mýtus! Nezakladá sa na pravde a nepotvrdzujú ho ani najnovšie vedecké výskumy. Hladina oceánov nestúpa, polárny ľad sa rozširuje a nezažívame ani nijaké extrémne výkyvy teplôt. Žiadne nebezpečenstvo nám nehrozí, opak tvrdia len zaplatení kritici. Tieto šokujúce tvrdenia priniesol uznávaný meteorológ, ktorý zareagoval na svojich oponentov!

„Momentálne neexistuje žiadne globálne otepľovanie spôsobené človekom, žiadne ani nebolo a žiadneho sa ani nemusíme báť,“ napísal zakladateľ televíznej stanie o počasí a cenami ovenčený meteorológ John Coleman. Dôkazy tvrdiace, že oxid uhličitý silno vplýva na skleníkové plyny a spôsobuje otepľovanie, totálne zlyhali.

Jeho tézy potvrdilo viacero renomovaných vedcov. Ide napríklad o Williama Harpera, Richarda Lindzena či Johna Christyho. Spolu s nimi ďalších 9 tisíc odborníkov s titulom PhD. Za posledných 18 rokov sa neudiala žiadna väčšia zmena globálneho počasia. Preto sa rozhodol Coleman napísať list kolegom, ktorí zorganizovali konferenciu na tému otepľovanie, kde vyvrátil ich zistenia.

„Hladina oceánov výrazne nestúpla. Polárny ľad sa rozširuje, nie roztápa. Rastie aj počet polárnych medveďov. Vlny horúčav taktiež klesajú, nie stúpajú. Ani počet silných búrok sa nijak nevymyká z normálu. Touto témou sa vážne zaoberám už dlhé roky. Veda moje tvrdenia podporuje, globálne otepľovanie sa stalo témou najmä pre politikov a enviromentalistov,“ napísal v otvorenom liste Coleman.

Zakladateľ stanice Weather Channel sa tvrdo obul do svojich kritikov. Podľa neho sú to iba šarlatáni a zaplatení agenti. Žiadne nebezpečenstvo nám nehrozí. „Dôrazne vás žiadam, dobre zvážte svoje tvrdenia,“ odkazuje im Coleman.

V krátkom liste oponentov nijako nešetril. Stačí sa pozrieť na naozajstné vedecké dáta a odporučil ich na stránku, kde mýtus globálneho otepľovania vyvracia. Pritakáva mu aj William Happer. Podľa neho má Coleman pravdu. „Tvrdenie, že zvyšujúci sa objem oxidu uhličitého nám prinesie skazu, je totálne vyvrátené vedou.“

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu