Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Putinov minister Lavrov opäť kritizuje USA: Sýria musí s náletmi najprv súhlasiť!

Sergej Lavrov na zasadnutí valného zhromaždenia OSN.
Sergej Lavrov na zasadnutí valného zhromaždenia OSN. (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes zopakoval ruskú kritiku Američanmi vedených leteckých útokov na pozície Islamského štátu v Sýrii. Povedal, že akákoľvek globálna akcia proti terorizmu musí rešpektovať medzinárodné právo a mala by byť dohodnutá s Damaskom, ktorý je ruským spojencom.

"Sme presvedčení, že akákoľvek globálna akcia, vrátane použitia sily na prekonanie teroristických hrozieb, by sa mala uskutočniť v súlade s medzinárodným právom," povedal Lavrov reportérom popri Valnom zhromaždení OSN.

Lavrov dodal, že je tiež potrebné povolenie krajiny, kde sa akcia uskutoční: "Je veľmi dôležité, aby bola vybudovaná takáto spolupráca so sýrskymi orgánmi." USA, ktoré už dlho vyzývajú sýrskeho prezidenta Bašára Asada na demisiu, a niekoľko ich arabských spojencov z Perzského zálivu uskutočnilo v utorok prvú zo série vzdušných útokov na bašty Islamského štátu v Sýrii.

Washington tiež uskutočnil letecké útoky v Iraku, ktoré boli dohodnuté s Bagdadom. A uviedol, že nebude koordinovať svoje plány so Sýriou, ktorú obvinil z použitia chemických zbraní proti povstalcom bojujúcim od roku 2011 voči Asadovmu režimu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu