Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Z ďalších detailov Eliškinej (†9) vraždy tuhne krv v žilách: Roman (25) sa bojí basy, chce smrť!

Roman a nebohá Eliška s mamou Zobraziť galériu (3)
Roman a nebohá Eliška s mamou (Zdroj: Facebook, )

KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ – Českom otriasol šokujúci prípad smrti 9-ročnej Elišky, ktorý nenechal nikoho chladným. Policajti obvinili zo znásilnenia a vraždy bratranca jej mamy 25-ročného Romana K. Na prípade je šokujúce aj to, že vrah niesol bezvládne telo dievčatka tri kilometre od miesta, na ktorom ohavný skutok spáchal do lesíka, kde nebohú Elišku na druhý deň našli. Roman je na tom psychicky zle, údajne chce spáchať samovraždu.

Obvinený z vraždy malého dievčatka Roman K. (25) sedí vo väzbe, no českí policajti ďalej pátrajú po svedkoch, ktorí ho videli s dievčatkom tesne pred jeho smrťou. Podľa všetkého zvrhlý strýko niesol Eliškino telo asi tri kilometre v náručí na miesto, kde ho po niekoľkých hodinách našli.  

Ako informujú české médiá, dievčatko bolo znásilnené a potom zavraždené v blízkosti kláštereckého aquaparku. Po ohavnom skutku priniesol Roman jej bezvládne telíčko na odľahlé miesto v lesíku neďaleko Ciboušova zrejme pešo.   

Z ďalších detailov Eliškinej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

S nebohou Eliškou musel ísť viac ako tri kilometre, a to za bieleho dňa, pretože podľa dostupných informácií, bolo dievčatko mŕtve už okolo ôsmej hodiny večer, približne v tom čase, keď babička nahlásila jeho zmiznutie.

Roman na telíčko upozornil

Aquapark leží na okraji Klášterca, preto ho tam mohol niekto vidieť alebo započuť Eliškino volanie o pomoc. Je možné predpokladať, že vrah na mieste činu nechcel dlho ostať. S bezvládnym telíčkom sa musel zakrádať pozdĺž cesty alebo išiel cez polia. Z neznámych dôvodov však na miesto, kde telíčko ukryl, upozornil tým, že na jeden z kríkov priviazal jej topánočku.

Českí kriminalisti na prípade naďalej pracujú a hľadajú svedkov nešťastia. "Žiadosť je smerovaná na ďalších prípadných svedkov, ktorí s policajtmi zatiaľ neboli v kontakte," povedala policajná hovorkyňa Alena Bartošová. Policajti a prokurátor už skôr avizovali, že majú dostatok dôkazov proti obvinenému vrátane jeho priznania.

Z ďalších detailov Eliškinej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: Facebook)

Podľa informácií Tv Nova, je Roman v zlom psychickom stave a hrozí, že si siahne na život. Kvôli tomu ho v tú noc, keď ho súd poslal do väzby, previezli do väzenskej nemocnice.

Policajti informáciu nepotvrdili, pripustila ju česká ministerka spravodlivosti Helena Válková: "Umiestnili ho z prostredia bežnej väzobnej väznice do väzenskej nemocnice, kde je sprísnený režim, kde je neustále, nepretržite pod dohľadom a pritom je to väzenie." Tam by mal mať špeciálny odev, na ktorom sa nemôže obesiť a je pod silnými sedatívami.

"Štát musí urobiť skutočne všetko pre to, aby ten obvinený, podozrivý z trestného činu skutočne stál pred trestným súdom," dodala Válková. Osobne dohliada na to, aby sa neopakoval prípad Otakara Tomka. Toho obvinili zo znásilnenia a vraždy deväťročnej Aničky z Prahy. Policajti ho v marci 2011 zadržali, no muž sa po piatich dňoch vo väzbe obesil na teplákoch, o dva dni zomrel. Trestné stíhanie zastavili, proti zomretému nemôže byť vedené.

Vyšetrovanie v prípade Eliškinej smrti by malo byť ukončené do konca roka a potom sa obvinený postaví pred súd. 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu