Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Banková úradníčka v Malajzii vykrádala účty osôb zo zmiznutého boeingu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: news.com.au, SITA)

MALAJZIA - Malajzijská banková úradníčka a jej manžel boli obžalovaní z podvodu, krádeže a ďalších trestných činov po tom, čo údajne ukradli v prepočte takmer 35 000 dolárov (asi 26 430 eur) z účtov štyroch osôb cestujúcich na palube nezvestného lietadla Malaysia airlines. To zmizlo 8. marca na linke z Kuala Lumpur do Pekingu s 239 ľuďmi na palube; zatiaľ sa ho nepodarilo nájsť.

Ako dnes napísala agentúra AFP, úradníčka, ktorá desať rokov pracovala pre britského bankového giganta HSBC, a jej manžel pred súdom uviedli, že sa necítia vinní v žiadnom zo 16 bodov obžaloby. Obaja majú 33 rokov a majú tri deti.

Podľa obžaloby vybrali celkom 110 643 ringgitov z účtov dvoch Malajzijcov a dvoch Číňanov, ktorí boli na palube zmiznutého lietadla. Výbery boli vykonané z bankomatov a bankovými prevodmi od 14. mája do 8. júla. Obžalovaným hrozia tresty väzenia. Obžaloba uvádza i nelegálny prevod peňazí elektronickou cestou, ktorý sám o sebe nesie desaťročný trest za mrežami.

Polícia stále pátra po treťom podozrivom, mužovi pakistanskej národnosti, ktorý by mal mať na účte časť ukradnutých peňazí.

Prípad vyvolal v Malajzii veľký rozruch. Ľudia odsudzujú okradnutie obetí z lietadla, ktorého osud v krajine vzbudil mohutnú vlnu súcitu. Napriek rozsiahlemu pátraniu sa zatiaľ nepodarilo lietadlo typu Boeing 777 nájsť. Podľa dostupných informácií sa záhadne odchýlilo z trasy a zamierilo južne nad Indický oceán.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu