Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Chcete súkromný obed so zakladateľom WikiLeaks? Máte šancu!

Julian Assange
Julian Assange (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Záujemcovia o rozhovor s Julianom Assangeom, zakladateľom organizácie WikiLeaks zverejňujúcej tajné vládne dokumenty, majú teraz reálnu šancu splniť si svoj sen.

Charitatívna webová stránka Charitybuzz totiž spustila dražbu, víťaz ktorej absolvuje súkromný obed s týmto stíhaným aktivistom, informovala v stredu agentúra RIA Novosti.

"Toto je príležitosť na stretnutie s jednou z najzaujímavejších a najkontroverznejších osôb súčasnosti," píše sa na danej stránke o Assangeovi, ktorý od roku 2012 žije na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne, kde sa obed uskutoční. Víťaz aukcie si bude môcť vziať so sebou jedného ďalšieho priateľa. Témou rozhovoru budú politické a bezpečnostné záležitosti dnešného sveta.

Bonusom budú Assangeove tipy týkajúce sa bezpečnosti osobného počítača či mobilných zariadení, ako aj expertné rady tohto slávneho Austrálčana v oblasti geopolitiky, súkromia či riadenia organizácie, ktorá je vystavená nepriateľským útokom. Stretnutie sa uskutoční vo vzájomne dohodnutom termíne. Víťaz nesmie svoju výhru predať či transponovať na inú osobu.

Výherca, ktorý pri vstupe na ambasádu bude musieť predložiť platný cestovný pas, však nesmie pracovať v médiách. Zároveň nebude môcť mať pri sebe elektronické zariadenia na zhotovovanie zvukového ani obrazového záznamu. Zákaz platí aj pre publikovanie článku, v ktorom by sa opisoval zážitok zo stretnutia - bez predchádzajúceho schválenia Juliana Assangea.

Dražba sa začala v utorok, uzatvorí sa 28. augusta. Odhadovaná suma víťaznej ponuky je v prepočte 37.000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu