Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Spokojnosť Nemecka s vládou je na historicky najvyššej úrovni

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Spokojnosť Nemcov s ich vládou dosiahla historicky najvyššiu úroveň. So súčasnou koalíciou kresťanských a sociálnych demokratov kancelárky Angely Merkelovej je spokojných 57 percent a so samotnou šéfkou kabinetu až 74 percent obyvateľov, vyplýva z dnes zverejnených výsledkov prieskumu DeutschlandTrend pre televíziu ARD.

Popularita koaličnej vlády, ktorá je pri moci od decembra 2013, sa od júna zvýšila o sedem percent a dosiahla najvyššiu úroveň od začiatku robenia prieskumov v roku 1997. Obľúbenosť Merkelovej vzrástla za rovnaké obdobie o tri percentuálne body a je najvyššia za takmer sedem rokov.

Nemci sú spokojní aj s kľúčovými ministrami zahraničných vecí a financií: Frank-Walter Steinmeier má podporu 74 percent a Wolfgang Schäuble 65 percent z 1003 opýtaných. 

Ďalší prieskum v rámci DeutschlandTrendu ukázal, že 70 percent Nemcov schvaľuje prísnejšie ekonomické sankcie uvalené Nemeckom a Európskou úniou na Rusko po zostrelení malajzijského boeingu na východnej Ukrajine.

Nemecko zaznamenalo v prvom štvrťroku 2014 najväčší ekonomický rast za uplynulé tri roky. Merkelovej tretia koaličná vláda zaviedla minimálnu mzdu a nižší vek odchodu do dôchodku pre niektorých zamestnancov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu