Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Pápežova múdra výzva pre mladých: Menej internetu, televízie a smartfónov

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

VATIKÁN – Pápež František vyzval 50.000 po nemecky hovoriacich miništrantov, aby nemrhali čas internetom, smartfónmi a televíziou, ale trávili viac času plodnejšími činnosťami.

 "Mnoho mladých ľudí možno premrhá až príliš veľa hodín zbytočnými vecami," povedal pápež v utorok v krátkom príhovore miništrantom, ktorí prišli z Nemecka, Rakúska a Švajčiarska do Ríma na púť.
 "Náš život pozostáva z času a čas je dar od Boha, takže je dôležité, aby sme ho využili na dobré a plodné činnosti," uviedol podľa agentúry Reuters František mladým ľuďom, ktorí pomáhajú kňazom počas bohoslužieb a pri iných cirkevných výkonoch.

Medzi činnosťami, ktoré pápež označil za zbytočné, sú "chattovanie na internete alebo cez smartfóny, sledovanie dlhých televíznych seriálov a využívanie produktov vyspelej technológie, ktoré by mali zjednodušovať a zlepšovať kvalitu života, ale odvádzajú pozornosť od toho, čo je naozaj dôležité".

Pápež (77) má kontá na sociálnej sieti Twitter v niekoľkých jazykoch. Ako prvý ich začal využívať jeho predchodca Benedikt XVI. v roku 2011. Františkovo konto v angličtine na Twitteri má 4,3 milióna fanúšikov.
František označil internet za "dar od Boha", ale takisto varoval, že vysokorýchlostný svet digitálnych a sociálnych médií potrebuje pokoj, zamyslenie i citlivosť, ak má byť "sieťou nie káblov, ale ľudí".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu