Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Putin chystá odvetu proti EÚ: Chce zakázať lietať nad ruským územím!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Rusko by mohlo obmedziť lety európskych spoločností nad svojím územím, prípadne im zakázať, aby používali transsibírske trasy. Leteckým spoločnostiam by sa tak zvýšili náklady spojené s letmi do Ázie. Rusko by týmto spôsobom mohlo zareagovať na sankcie, ktoré uplatňuje EÚ v súvislosti so situáciou na Ukrajine. Informoval o tom denník Vedomosti.

Zákaz sa nedotkne len európskych spoločností ako Lufthansa, British Airways, či Air France. Ovplyvní aj spoločnosť Aeroflot, ktorá od leteckých spoločností získava prostriedky na poplatkoch za prelet. O možných obmedzeniach letov nad ruským územím budú hovoriť ministri zahraničia a dopravy. Ruské ministerstvo dopravy a taktiež úrad pre civilné letectvo odmietli tieto správy komentovať. 

Minulý týždeň musel ruský prepravca Dobroľot zastaviť všetky lety, pretože sankcie voči Rusku viedli k zrušeniu jeho lízingovej zmluvy na lietadlá. Dobroľot lietal aj na Krym, teda na územie, ktoré Rusko anektovalo v marci. Firma Dobroľot funguje popri štátnej spoločnosti Aeroflot.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu