Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Izrael neprestáva s bombardovaním: Počet mŕtvych v Gaze stúpol na 77

Bombardovanie pásma Gazy
Bombardovanie pásma Gazy (Zdroj: SITA)

GAZA - Na 77 vzrástol počet smrteľných obetí intenzívneho izraelského bombardovania pásma Gazy a vyše 550 bolo zranených. V oboch skupinách je mnoho civilistov vrátane žien a detí. Informovala o tom ar-Raj, tlačová agentúra hnutia islamského odporu Hamas, ktoré vládne v Gaze.

Podľa nemeckej tlačovej agentúry DPA prišli okrem militantov o život aj ôsmi členovia jednej rodiny. Stalo sa to pri útoku na dom podozrivého militanta v meste Chán Júnis na juhu pásma Gazy. 

V tom istom meste zomrelo aj najmenej sedem civilistov - mužov, ktorí, keď ich zasiahla bomba, sledovali v kaviarni prenos z futbalového šampionátu v Brazílii. Hovorca izraelskej armády nebol ihneď schopný povedať, čo bolo zamýšľaným cieľom armády. Uviedol, že incidenty, v ktorých zahynuli civilisti, Izrael preveruje.

Egypt otvoril hraničný priechod s pásmom Gazy pre zranených pri ofenzíve Izraela

Egypt dnes čiastočne otvoril hraničný priechod Rafah, ktorý je jediným spojením pásma Gazy s vonkajším svetom mimo územia Izraela, aby prijal Palestínčanov zranených počas pokračujúcej izraelskej ofenzívy v enkláve.

O otvorení hraničného priechodu informovala agentúra DPA, ktorá sa odvolala na egyptský štátny spravodajský server al-Ahrám. Egyptské orgány sa rozhodli "výnimočne otvoriť priechod", aby umožnili ošetrenie zranených Palestínčanov v egyptských nemocniciach, uviedla podľa servera palestínska ambasáda v Káhire.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu