Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Otrasná smrť polročného dievčatka v Česku: Rodičia popíjali, ono sa pieklo na slnku

Rodičia pri postieľke, v ktorej leží Martinka
Rodičia pri postieľke, v ktorej leží Martinka (Zdroj: Facebook)

KARLOVY VARY - Sociálka na Karlovarsku odobrala polročné dievčatko nezodpovedným rodičom až, keď už bolo neskoro. V pondelok zomrelo v dojčenskom ústave. Je pravdepodobné, že pod jeho smrť sa opäť podpísal dlhý a navyše nechránený pobyt na slnku, ktorému bolo vystavené.

Len pred pár dňami sme vás informovali o strašnom prípade, ktorý sa stal v Poľsku. Trojročná Olívia tam zomrela po tom, ako ju otec zabudol osem hodín v aute.

V Česku sa pred pár dňami bohužiaľ odohralo niečo podobné. Mladí rodičia zo západných Čiech vystavili svoju šesťmesačnú Martinku spolu s jej sestrou minulú nedeľu celé popoludnie na slnku v kočíku a bez prísunu tekutín, informuje MF DNES. Rodičia v tom čase popíjali v neďalekej krčme.

Neskôr večer Dane a Martinovi na základe upozornenia odobrala deti sociálka. Pre mladšie z nich už ale bolo neskoro. V pondelok ráno zomrelo v dojčenskom ústave v Karlových Varoch.

Možnou príčinou smrti Martinky je syndróm náhleho úmrtia. Obyvatelia obce Božičany, v ktorej rodičia žijú, sú ale presvedčení o tom, že sa pod ňu podpísalo nezodpovedné konanie oboch rodičov, ktorí holdovali alkoholu viac, ako by sa patrilo a nechali svoje deti vystavené extrémnemu teplu.

"Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu, preto nebudeme poskytovať žiadne informácie," uviedla policajná hovorkyňa Zuzana Týrová pre MF DNES. Isté je však to, že sociálka bola u Martina a Dany v minulosti už niekoľkokrát. Naposledy minulú stredu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu