Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Thajská vláda pre kritiku puču zablokovala Facebook

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BANGKOK - Thajské ministerstvo pre informačné technológie zablokovalo v stredu Facebook a plánuje rokovať s ďalšími sociálnymi sieťami s cieľom zastaviť kritiku vojenskej vlády. Informoval o tom vysoký predstaviteľ ministerstva, ktorého cituje agentúra Reuters.

"Dočasne sme zablokovali Facebook a zajtra zvoláme stretnutie s ďalšími sociálnymi médiami, ako sú Twitter a Instagram, aby sme ich požiadali o spoluprácu," povedal Suračai Srisaracam, stály tajomník ministerstva pre informačné a komunikačné technológie. Dôvodom je podľa jeho slov súčasná kampaň, ktorá vyzýva ľudí na organizovanie protestov proti armáde.

"Potrebujeme preto požiadať sociálne médiá, aby nám pomohli zastaviť šírenie kritických správ o puči," dodal tajomník. Tlačové a vysielacie médiá v Thajsku už boli inštruované, aby sa zdržali kritického monitorovania vojenského prevratu z 22. mája.

Thajský generál Prajut Čan-oča oznámil vojenský puč vo štvrtok ráno a informoval, že ozbrojené sily preberajú kontrolu nad vládou v krajine. Uviedol, že armáda nastolí v Thajsku poriadok a nariadi politické reformy. Armáda už v utorok vyhlásila výnimočný stav pre neschopnosť rivalov na thajskej politickej scéne zastaviť protesty a politickú krízu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu