Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

To je ale smola: Za ''nevhodné" komentáre na sociálnych sieťach muža vyhostili z krajiny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMMÁN - Sýria vyhostila dnes jordánskeho diplomata ako reakciu na rovnaký krok zo strany Jordánska. Informovala o tom agentúra Reuters.

Jordánske ministerstvo zahraničných vecí vo svojom vyhlásení uviedlo, že sýrsky veľvyslanec Bahdžat Sulajmán porušil diplomatický protokol, a to opakovaným zverejňovaním komentárov na sociálnych sieťach, v ktorých kritizoval Jordánsko. Bývalý sýrsky generál a šéf tajnej služby pôsobil ako ambasádor v jordánskom kráľovstve päť rokov.

Sýria označila vyhostenie svojho ambasádora za neoprávnené a zareagovala naň označením jordánskeho charge d'affaires, šéfa diplomatickej misie Jordánska v Damasku, za nežiaducu osobu.

Jordánsko pristúpilo k vypovedaniu vyslanca po tom, ako Sulajmán kritizoval krajinu za to, že sa snažila znemožniť konanie sýrskych prezidentských volieb na veľvyslanectve Damasku v Ammáne.

Podľa agentúry AP bolo vyhostenie sýrskeho diplomata neočakávaným rozhodnutím. Sulajmán pôsobil v Ammáne od začiatku občianskej vojny v Sýrii aj napriek tomu, že Jordánsko potichu podporuje povstalcov, ktorí sa snažia zosadiť prezidenta Bašára Asada.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu