Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bezradná moderátorka RTVS: Kormúthová prehovorila o vyhadzove z televízie!

Kristína Kormúthová bola tvrdo potrestaná. Zobraziť galériu (6)
Kristína Kormúthová bola tvrdo potrestaná.

BRATISLAVA - Tvrdo zaplatila! Kristína Kormúthová (28) minulý týždeň v rozrušení napísala na sociálnu sieť status s rasistickým podtónom. Televízia ju kvôli tomu ihneď stiahla z obrazu. Týmto krokom však kompetentní neskončili. V pondelok za tento prešľap dostala výpoveď. Tmavovláska pre topky.sk prezradila, ako celú situáciu vníma.

Nechala sa uniesť emóciami a teraz pyká! Moderátorka RTVS Kristína Kormúthová prežila minulý týždeň situáciu, z ktorej sa tak ľahko nespamätá. A z následkov svojho konania tiež nie. Keď totiž zistila, že na streche domu má zlodeja, rozčúlená napísala na Facebook status s rasistickým kontextom. Ten jej zamestnávateľ vyhodnotil ako maximálne nevhodný. V pondelok preto dostala vo verejnoprávnej televízii výpoveď.  

Málokto čakal, že v Mlynskej doline budú takí rázni a mnohí ľudia vyjadrovali tmavovláske podporu. Napriek tomu sa zlý sen stal skutočnosťou. Topky.sk zisťovali, ako Kormúthová vníma tento tvrdý trest. „Zobrali mi vietor z plachiet. Za môj výrok z Facebooku som prišla v RTVS o prácu, ktorú som zbožňovala,” smutne skonštatovala Kristína. 

Podľa jej ďalších slov sa dá ale usúdiť, že sklamanie prežíva aj z ďalšieho dôvodu. Evidentne sa cíti bezmocná kvôli skutočnosti, že v jej prípade neboli braté do úvahy žiadne poľahčujúce okolnosti. Ako tvrdí, predmetné vyjadrenia vznikli v stave najväčšieho strachu v jej živote.

Kompletné stanovisko Kristíny Kormúthovej k výpovedi z RTVS

„Zobrali mi vietor z plachiet. Bol to môj život. Dnes (v pondelok - pozn. red.) som za môj výrok na Facebooku prišla v RTVS o prácu, ktorú som zbožňovala. Ďakujem RTVS za možnosť a šancu pre ňu pracovať. Chcem ale zdôrazniť, že predmetný výrok, za ktorý som sa už verejne ospravedlnila, som napísala v rozrušení niekoľko minút po tom, ako sme sa ja a moja rodina stali obeťou trestného činu. A to tu nikto nerieši. V dome chorí ľudia, otec po porážke. Prečo toto nikto neakceptuje? O pol piatej nad ránom, kedy sme sa zobudili na strašný hluk v dome, sme nevedeli vyhodnotiť, čo sa deje, či ide o krádež, ozbrojenú lúpež, fyzické napadnutie, či je páchateľ jeden alebo viac. V danej chvíli som mala najväčší strach v mojom živote. Môj výrok bol reakciou na túto vypätú situáciu, ktorú nikomu neželám zažiť na vlastnej koži. Jeho úmyslom však v žiadnom prípade nebolo všeobecne znevažovať akýkoľvek národ, rasu alebo etnikum, ale odsúdiť konkrétny čin zlodeja, ktorý už vyšetruje polícia. Mierila som na konkrétneho zlodeja!!! Teraz už môžem len veriť v zdravý rozum a úsudok všetkých slušných a dobrých ľudí, ktorí moje situačné zlyhanie –napísanie nevhodne zvolených slov neodsúdia, naopak pochopia. Dúfam, že mi život ponúkne ešte raz šancu robiť to, čo naozaj milujem a baví ma.”   

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu