Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nepokojné eurovoľby v Grécku: Občania vyjadrili svoju nespokojnosť streľbou!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Grécka protiteroristická jednotka vyšetruje útok na sídlo koaličnej strany Panhelénske socialistické hnutie (PASOK) v Aténach, ktoré v noci nadnes neznámi páchatelia poškodili streľbou. Polícia zaistila dva náboje, ktoré zničili okná na sídle socialistov.

Gréci dnes podobne ako obyvatelia 21 krajín EÚ hlasujú vo voľbách do Európskeho parlamentu. Voľby sú vnímané ako test pre vládnucu širokú koalíciu socialistov s konzervatívnym hnutím Nová demokracia premiéra Antonisa Samarasa, ktorá podľa predvolebných prieskumov stráca podporu.

"Dve okná na kanceláriách na druhom a treťom poschodí sú poškodené zásahom zo strelnej zbrane. Protiteroristická jednotka prevzala vyšetrovanie," informovala podľa agentúry Reuters polícia bez uvedenia ďalších podrobností.

Polícia uzavrela vstup do okolia budovy, pričom na mieste rozmiestnila približne 20 členov poriadkovej polície.

PASOK bol vo voľbách v roku 2009 najsilnejšou stranou so ziskom 44 percent hlasov, ale jeho podpora odvtedy nepretržite klesá, keď podľa niektorých predvolebných prieskumov má podporu už len približne šesť percent voličov.

Útoky voči politikom, bankárom, novinárom a podnikateľom sa v ostatných rokoch v Grécku stupňujú v súvislosti s rastúcou nezamestnanosťou a šesť rokov trvajúcou hospodárskou krízou sužujúcou túto juhoeurópsku krajinu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu