Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Londýn čaká dopravný chaos: Metro sa opäť zastaví, teraz už na 72 hodín!

Londýnčanov čaká dopravný chaos
Londýnčanov čaká dopravný chaos (Zdroj: SITA)

LONDÝN - V pondelok bude štvrtou fázou pokračovať štrajk pracovníkov londýnskeho metra. Začiatok ďalšej, tento raz 72-hodinovej protestnej akcie je naplánovaný na večerné hodiny.

Pracovníci metra takýmto spôsobom protestujú proti plánovanému škrtaniu 950 pracovných miest a zatvoreniu všetkých predajných miest s lístkami. Úrady tvrdia, že opatrenia sú potrebné na modernizovanie systému a ušetrenie 50 miliónov libier (viac ako 60 milión eur) ročne.

Odvrátiť veľký štrajk môže na dnes naplánované rokovanie, ktorého účastníci sa však od februára stretli viac ako 40-krát a spoločnú reč nenašli. Najbližšie k nej podľa britských médií boli v piatok.

Kým prvý 48-hodinový štrajk sa vo februári uskutočnil, druhú februárovú akciu sa podarilo na poslednú chvíľu odvolať. Rokovania s odbormi však nepriniesli prelomovú dohodu. Ďalší, 48-hodinový štrajk sa odohral minulý týždeň. Londýnsky starosta Boris Johnson i britský premiér David Cameron postup odborárov tvrdo kritizujú. Londýnske metro známe aj ako Tube denne prepraví takmer tri milióny cestujúcich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu