Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kvôli chybnému signálu utrpelo pri zrážke vlakov metra zranenia takmer 250 ľudí!

Zrážka vlakov metra v Južnej Kórei Zobraziť galériu (3)
Zrážka vlakov metra v Južnej Kórei (Zdroj: SITA)

SOUL - Operátor metra v juhokórejskej metropole dnes povedal, že vlak dostal chybný signál "choď" tesne pred nárazom do iného vlaku, pri ktorom utrpelo menšie zranenia 249 ľudí.

Riaditeľ metra Čang Čong-wu uviedol, že vyšetrovanie nehody ešte stále pokračuje, vyšetrovatelia sa však domnievajú, že zrážku zavinilo zlyhanie automatického signalizačného systému.

"Normálne by mal byť daný signál "stoj" a potom "priprav sa". Pri nehode išli ale signály "stoj" a potom "choď"," citovala ho agentúra Associated Press.

Rušňovodič pohybujúceho sa vlaku začal brzdiť, keď zbadal pred sebou stojaci vlak, ale už sa mu nepodarilo zastaviť včas.

Zrážka vlakov metra v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Pri zrážke vlakov metra sa zranilo takmer 250 ľudí, 43 hospitalizovali 

Vyše 240 ľudí utrpelo zranenia, keď sa v piatok popoludní zrazili na jednej z hlavných trás metra v juhokórejskej metropole Soul dva vlaky. Informovala o tom dnes polícia a požiarnici. Uviedli, že hospitalizovaných bolo 43 zranených cestujúcich, nik však neprišiel pri nehode o život.

Jeden z vlakov mal mechanické problémy a zastavil a druhý doň narazil, uviedli požiarnici. Podľa juhokórejskej agentúry Jonhap pravdepodobne zlyhali automatické kontroly pre udržanie vzdialenosti medzi vlakmi, uviedla agentúra DPA.

Zrážka vlakov metra v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

K zrážke došlo počas popoludňajšej špičky pri stanici Sangwangsimni na línii metra číslo 2.

Cestujúci povedali, že vo vozňoch zhasli po zrážke svetlá a 20 minút nik nič nehlásil, preto sa rozhodli otvoriť násilím dvere a vyskočiť na koľajnice, po ktorých došli do stanice. Metro v Soule využíva denne vyše päť miliónov cestujúcich.

K zrážke vlakov došlo krátko na to, ako sa juhokórejská vláda ospravedlnila za zlý krízový manažment po potopení trajektu dňa 16. apríla. O život prišlo približne 300 ľudí. Zodpovedné úrady sa následne zaviazali prehodnotiť bezpečnostné systémy v krajine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu