Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalší podozrivý politik: Protikorupčná jednotka zasahovala v penzióne českého senátora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká protikorupčná polícia zasahovala dnes v obci Ludvíkov v okrese Bruntál, kde podľa Českej televízie prehľadávala penzión senátora Jaroslava Palasa.

Hovorca protikorupčného útvaru Jaroslav Ibehej pre české internetové portály potvrdil iba fakt, že v Ludvíkove vykonávali úkony trestného konania, poskytnutie ďalších informácií si však podľa neho vyhradilo príslušné štátne zastupiteľstvo.

Polícia ČR ešte koncom roka 2012 informovala, že začala trestné konanie v súvislosti s výstavbou Palasovej nehnuteľnosti v Ludvíkove.

Niekdajší komunistický poslanec, ktorého v roku 1994 vylúčili z KSČM, bol členom Poslaneckej snemovne aj za sociálnu demokraciu (1996-2004). V minulosti bol nielen poslancom, ale aj ministrom pôdohospodárstva vo vládach Vladimíra Špidlu a Stanislava Grossa (2002-2005) a hajmanom Moravskosliezskeho kraja (2008-2012). Senátorom za ČSSD sa stal v roku 2010, no stranu koncom roka 2012 opustil. Jeho mandát vyprší v roku 2016.

Palas na margo pozadia financovania penziónu v minulosti uviedol, že jeho manželka ako zubná lekárka zarába nadštandardne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu