Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bývalý lekár pôjde na 15 rokov do väzenia: Znásilnil a zabil nevlastnú dcéru

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Kasačný súd v Paríži definitívne rozhodol o 15-ročnom väzení pre bývalého lekára Dietera K. za znásilnenie a usmrtenie jeho nevlastnej 14-ročnej dcéry. O prípade dnes informovala tlačová agentúra DPA.

Vyše tridsať rokov po záhadnej smrti dievčaťa tak odsúdili nevlastného otca, čím sa skončila nemecko-francúzska justičná dráma.

Súd bývalého lekára uznal vinným z úmyselného ublíženia na tele s následkom smrti. Jeho právny zástupca uviedol, že sa plánuje obrátiť na súdny dvor EÚ.

V súčasnosti 78-ročný muž mal v roku 1982 znásilniť dcéru svojej francúzskej manželky v ich spoločnom bydlisku v Lindau. Potom dievčaťu pichol injekciu na utíšenie, v dôsledku ktorej v spánku zomrela.

Nemca už v rokoch 2011 a 2012 parížske súdy odsúdili na 15 rokov väzenia, jeho advokát sa vždy odvolal. Súdne procesy sa mohli uskutočniť len preto, lebo vlastný otec dievčaťa André Bamberski dal lekára v roku 2009 zavliecť do Francúzska.

Nemecko Dietera K. nikdy nevydalo, nemecká justícia zastavila vyšetrovanie už v roku 1987 pre nedostatok dôkazov. V roku 1997 však lekára v Nemecku odsúdili na dva roky podmienečne za iný sexuálny trestný čin. Súd v Kemptene ho odsúdil za to, že 16-ročnej dievčine dal injekciu s uspávacím prostriedkom na utíšenie a znásilnil ju.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu