Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Aladár roky znásilňoval dcéru, dostal 12 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRNO - Desať rokov znásilňoval Aladár F. v byte v Brne-Husoviciach svoju dcéru. Z incestu, ktorý páchal napriek jej protestom od jej 16 rokov, sa narodili dve deti. Krajský súd v Brne odsúdil v týchto dňoch muža na 12 rokov väzenia, informoval server Novinky.cz.

Uviedol, že dievča odišlo v 15 rokoch od matky žijúcej na Slovensku a súd ho zveril do starostlivosti otca. Súdny senát na čele s Jaroslavou Bartošovou v rozsudku konštatoval, že odsúdený dcéru opakovane znásilňoval, bil ju a nedovolil jej užívať antikoncepciu. V roku 2002 - ešte pred svojimi 18. narodeninami - porodila dcéru a v roku 2006 syna.

Nedovolil jej ísť na interrupciu, ktorú chcela podstúpiť v obave, že deti budú v dôsledku styku s vlastným otcom geneticky postihnuté. Ešte pred pôrodom sa jej vyhrážal smrťou, ak ho uvedie ako ich otca, a po ich narodení zabitím detí. Zakazoval jej stretávať sa s rovesníkmi, musela mu viesť domácnosť a starať sa aj o troch nevlastných súrodencov. Všetkých doma bil a dcéru znásilňoval priamo pred deťmi, napísali Novinky.cz.

"Bola pod ustavične sa stupňujúcim tlakom zo strany obvineného, sociálne ju izoloval, obmedzoval jej spánok, predstieral vlastné umieranie," uviedol súd.

Žena od otca po desiatich rokoch ušla do azylového domu. Páchateľovi súd vymeral najprísnejší možný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu