Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Dánsku sa s tým nepárajú: Najprv utratili žirafu, teraz štyri zdravé levy, aj mláďatká!

Levy v dánskej zoo
Levy v dánskej zoo (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Krátko po spornom usmrtení žirafieho mláďaťa kodanská zoologická záhrada utratila štyri levy. Išlo o dva staršie jedince a ich mláďatá, ktoré by vraj sami neprežili.

Utratenie 1,5-ročného žirafieho samčeka menom Marius vyvolalo vo februári protesty tisícov milovníkov zvierat. Dnes kodanská zoo informovala, že v pondelok utratila štyri levy, aby uvoľnili miesto novej generácii. "Generačná obmena bola plánovaná už dlho, pretože oba chovné levy našej zoo boli príliš staré," oznámila zoo v dánskej metropole.

So starými levmi zabili tiež ich obe mláďatá, pretože podľa zoo by sami neprežili.

Rozhodnutie utratiť žirafie mláďa kodanská zoo v februári vysvetlila snahou zabrániť príbuzenskej plemenitbe zvierat. Uviedla, že jej tento krok odporučila Európska asociácia zoologických záhrad (EAZA), pretože má vo svojom rozmnožovacom programe v Európe už mnoho žiráf s podobnými génmi.

Žirafu v kodanskej zoo rozrezali pred zrakmi návštevníkov, medzi ktorými bolo aj veľa detí, a jej mäso bolo potom hodené medzi levov a ďalšie zvieratá.

BBC nedávno s odvolaním sa na expertov informovala, že utratením končí v európskych zoologických záhradách každoročne niekoľko tisíc zdravých zvierat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu