Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Chvíle strachu na palube Malaysia Airlines: Lietadlo muselo neplánovane pristáť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HONGKONG- Dopravné lietadlo spoločnosti Malaysia Airlines s 271 osobami na palube, smerujúce z Malajzie do Južnej Kórey, muselo dnes neplánovane pristáť v čínskom Hongkongu po tom, ako posádka zaznamenala technické poruchy palubného generátora. Informovala o tom agentúra Reuters.

K incidentu došlo v skorých ranných hodinách miestneho času. Let číslo MH066 odštartoval z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur ešte v nedeľu neskoro večer a smeroval do juhokórejského hlavného mesta Soul. Lietadlo piloti odklonili na medzinárodné letisko v Hongkongu, kde bezpečne pristálo o 03.00 h miestneho času.

Aerolínie potvrdili, že stroju typu Airbus A330-300 prestal počas letu fungovať generátor. K strate výkonu však nedošlo, pretože naskočil záložný zdroj energie. Všetkým pasažierom bolo umožnené prestúpiť na náhradné spoje, kým spätná linka do Kuala Lumpuru bola z preventívnych dôvodov zrušená.

Hovorkyňa letiska pre Reuters uviedla, že lietadlo pristálo 30 minút nato, ako upovedomilo riadiacu vežu. Pristátie nebolo klasifikované ako núdzové, hoci na dráhu boli vyslané bezpečnostné vozidlá.

Incident prišiel v čase, keď prebieha intenzívne pátranie po lietadle tých istých malajzijských aerolínií, ktoré sa stratilo z radarov 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palube sa nachádzalo 239 osôb. Pátrania v odľahlých vodách pri západnej Austrálii sa zúčastňuje 26 krajín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu