Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pátranie po zmiznutom lietadle pokračuje: V mori spozorovali biely objekt!

Zatiaľ sa nenašli žiadne časti nezvestného dopravného lietadla Zobraziť galériu (2)
Zatiaľ sa nenašli žiadne časti nezvestného dopravného lietadla (Zdroj: SITA)

PEKING - Pri pátraní po zmiznutom malajzijskom dopravnom lietadle spozorovali dnes z čínskeho vojenského stroja v mori biely štvorcový objekt v oblasti, kde by sa podľa satelitných záberov mohli nachádzať trosky. Informovala o tom čínska štátna tlačová agentúra Sinchua.

Posádka lietadla IL-76 zbadala predmet v južnej časti Indického oceánu, juhozápadne od Austrálie, citovala správu agentúra AP.

Podľa agentúry DPA oznámili presné zemepisné súradnice nálezu austrálskemu veliacemu stredisku a čínskemu ľadoborcu Süe-lung, ktorý je na ceste do oblasti.

Satelitné zábery z Austrálie a Číny ukázali v príslušnej oblasti možné trosky. V rovnakej širšej oblasti lokalizovali "plávajúce trosky" podľa nedeľňajšieho oznámenia Paríža aj satelitné snímky, ktoré Francúzsko postúpilo Malajzii.

Pátranie po zmiznutom lietadle
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)

Lietadlo Boeing 777 malajzijských aerolínií s 239 ľuďmi na palube zmizlo z radarov 8. marca nad Juhočínskym morom, necelú hodinu po štarte z malajzijského Kuala Lumpuru do Pekingu.

Do medzinárodného pátrania sa zapojili tímy z 26 krajín sveta, ktoré postupne prehľadávajú oblasť s rozlohou viac ako osem miliónov štvorcových kilometrov. Doposiaľ sa nenašla ani jediná potvrdená stopa, ktorá by preukázateľne súvisela so zmiznutým lietadlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu