Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Možné trosky havarovaného boeingu zachytilo aj armádne lietadlo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Čínske vojenské lietadlo v pondelok prehľadalo oblasť, kde s pomocou satelitov zachytili podozrivé objekty pripomínajúce trosky havarovaného lietadla malajzijskej leteckej spoločnosti.

Podľa posledných informácií sa potvrdili domnienky, že by skutočne mohlo ísť o časti lietadla. Posádka čínskeho stroja Iľjušin Il-76 zbadala "pomerne veľký" plávajúci objekt a niekoľko ďalších pravdepodobných trosiek menších rozmerov, uviedla v pondelok čínska tlačová agentúra Sin-chua. Do oblasti Peking vyslal aj svoj ľadoborec Snežný drak, ktorý by tam mal doraziť v utorok.

Boeing vlajkového dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Až 150 z pasažierov bolo pritom občanmi Číny. Záhadné zmiznutie jedného z najväčších dopravných lietadiel zamestnáva verejnosť v Číne a Malajzii už vyše dvoch týždňov.

Keďže stroju zatiaľ z neznámych príčin zlyhali komunikačné systémy, jeho trasu len odhadujú a miesto jeho pravdepodobného zrútenia je takisto neznáme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu