Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Toto je vraj nová stopa po zmiznutom lietadle: Tajuplný list a horiaci objekt na oblohe!

Ropná plošina, z ktorej videl muž na oblohe horiaci objekt Zobraziť galériu (3)
Ropná plošina, z ktorej videl muž na oblohe horiaci objekt (Zdroj: Foto: andrew-drummond.com, Daily Mail)

BANGKOK – Svetom otriasa šokujúca správa o zmiznutí lietadla Boeing 777 malajzijských aerolínií. Do pátracej akcie po zmiznutom lietadle sa zapojili už tisíce ľudí. Doteraz však nenarazili na dôveryhodnú stopu, kde by mohlo lietadlo s 239 ľuďmi byť. Do hry však vstupuje, zdá sa, nový fakt. Internetom totiž koluje list, v ktorom istý Mike McKay tvrdí, že pravdepodobne videl pád lietadla. V čase nehody totiž z ropnej plošiny, na ktorej pracuje, zbadal na oblohe horiaci objekt.

„Verím, že som videl lietadlo malajzijskej leteckej spoločnosti padať dole,“ začína svoj list Michael Jerome McKay.

Ide o novú stopu? Muž v liste tvrdí, že zrejme videl pád lietadla. Hovorí, že pracuje na ropnej plošine Songa Mercur, ktorá je južne od Vietnamu. Udáva aj presné súradnice a ďalej v liste informuje, že počas nehody vraj zbadal na oblohe horiaci objekt. Píše, že malajzijskú aj vietnamskú políciu kontaktoval pred niekoľkými dňami, no odozvy sa nedočkal. List, v ktorom sa o svojich zážitkoch zmieňuje, adresoval na phuquoctwr@gmail.com v stredu 12. marca. Pripomeňme, že lietadlo zmizlo od tohto dátumu pred štyrmi dňami.

Toto je vraj nová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: andrew-drummond.com, Daily Mail)

List razom zahltil internet a na prvý pohľad vyzerá naozaj dôveryhodne. Dokument ako prvý zverejnil na Twiterri Nemec Florian Witulski. Je kameraman a korešpondent, pracuje pre viaceré ázijské média, v súčasnosti žije v Bangkoku.  

Ako uvádza andrew-drummond.com, Doan Huu Gia námestník generálneho riaditeľa Riadenia letovej prevádzky vo Vietname potvrdil, že úrady dostali e-mail od Mike McKaya: "Povedal, že si všimol horiaci objekt, asi 300 km (približne 200 míľ) juhovýchodne od mesta Vung Tau."

Vietnamskí predstavitelia však neskôr povedali, že nebolo možné overiť všetky McKayove informácie, preto ich nemohli brať vážne. Vietnamské úrady v spomínanej oblasti vraj nič nenašli.

Ropná plošina Songa Mercur naozaj existuje na lokalite, ktorú McKay v liste popisuje. Autenticitu listu zatiaľ potvrdil iba novinár Bob Woodruff zo stanice ABC, ktorý hovoril so zástupcami spoločnosti Idemitsu Oil & Gas Co. Spoločnosť v súčasnej dobe prenajíma plošinu a potvrdila, že správa je pravá.

Lietadlo na satelitných snímkach?

Objavila sa však aj ďalšia stopa. Ako informuje denník Daily Mail, istý Mike Seberger zbadal na satelitnej snímke na dne oceánu objekt, ktorý pripomína vrak lietadla. "Najprv som snímku len tak preletel pohľadom s tým, že na nej nič nie je. No potom som sa k nej vrátil a uvedomil si, že je na nej niečo, čo sa podobá na lietadlo," povedal Seberger.

Nájdené objekty na snímkach sú označené užívateľmi a analyzované odborníkmi. Najvýznamnejšie pozorovania sú odosielané pátracím tímom v Ázii.

Toto je vraj nová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: andrew-drummond.com, Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu