Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prvé FOTO Kramného po obvinení: Tieto dôkazy ho vraj poslali za mreže!

Kramného úsmev nenapovedá nič dobré Zobraziť galériu (3)
Kramného úsmev nenapovedá nič dobré (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Súd v moravskosliezskom meste Karviná poslal dnes do väzby Petra Kramného, ktorý je obvinený z vlaňajšej vraždy svojej manželky a dcéry na dovolenke v egyptskom letovisku Hurghada. Sudkyňa začala rozhodovať už o piatej hodine ráno. Polícia zadržala podozrivého tento týždeň, médiá špekulujú, aké dôkazy môže mať v rukách.

Informácie ako prvý priniesol spravodajský portál Novinky.cz. Sudkyňa nariadila pojednávanie na takú skorú rannú hodinu, pretože neskôr už má naplánované iné prípady.

Prvé FOTO Kramného po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČTK)

Kramný bol pri rozhodovaní prítomný, vraj sa aj rozplakal. Keď však nastúpil do policajného auta, príliš smutno nepôsobil. Práve naopak, na tvári mal podivný úsmev, ktorý mohol naznačovať všeličo.

Prvé FOTO Kramného po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČTK)

Prvé FOTO Kramného po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ČTK)



Polícia predvolala Petra v pondelok 17. februára na vypočúvanie, to nakoniec vyústilo až do utorkového zadržania a obvinenia z vrážd. Šéf moravskosliezskej polície uviedol, že policajti pôvodne chceli, aby im Kramný objasnil niektoré veci. Jeho žena Monika (†36) a dcéra Klárka (†8) zomreli na otravu vlani v júli na dovolenke v hotelovej izbe v známom egyptskom letovisku Hurghada. Egyptská polícia podozrievala z úmrtí Kramného, ktorý sa z tohto dôvodu nemohol až do konca októbra vrátiť do Českej republiky. Z vrážd ho však nakoniec neobvinila.

Kramný tvrdil, že v žiadnom prípade nenesie vinu za úmrtie manželky a dcéry. Už skôr vyhlásil, že mali žalúdočné problémy a ráno ich našiel mŕtve. Egyptskí policajti uzavreli vyšetrovanie na konci minulého roka, ich českí kolegovia však ešte koncom januára nemali informáciu o tom, s akým záverom. Kramný v polovici januára vypovedal na detektore lži.

Aké dôkazy má polícia v rukách?

Vyšetrovatelia stále taja, aké dôvody ich viedli k zatknutiu Petra Kramného. Portál Blesk.cz však rozobral možné stopy a dôkazy, ktoré medzi ne môžu patriť:

Počítač - detektívi mohli z neho zistiť, či Petr na internete nehľadal návod, ako vyrobiť či kde si zaobstarať jed, ktorým boli obe ženy otrávené

Svedkovia - Kramný sa mohol so svojím vražedným tajomstvom niekomu zveriť

Korešpondencia Moniky - Mohla niekomu povedať o svojich problémoch v manželstve, čo by pomohlo odhaliť aj možný motív vraždy

Detektor lži - oklamať sa prakticky nedá, ale rozbor jeho výsledkov trvá aj niekoľko týždňov. Ak však vyhodnotí Kramného ako vraha, bude to dôkaz, ktorý sa bude dať len ťažko poprieť

Vzorky - polícia možno našla stopy jedu v nádobách a látkach obetí. Podozrivé je aj to, že polícia ešte koncom roka našla v Kramného služobnej skrinke v nošovickej automobilke, v ktorej pracuje, drogy. Síce tvrdí, že mu ich niekto podstrčil, ale či je to pravda, nie je tak celkom jasné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu