Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Potápajúcej sa lode Aladin v Thajsku: Ľudia v panike bojovali o život!

(Zdroj: YouTube)

PHUKET - Thajská výletná loď Aladin, ktorá prevážala trinásť turistov sa nečakane začala potápať a ťahať ku dnu aj svojich pasažierov. Ľudia začali panikáriť a vyskakovať z lode, aby si zachránili holý život. V dramatickej situácii mali všetci cestujúci obrovské štastie, keďže v tom čase blízko plávala ďalšia turistická loď.

Zhrození cestujúci ihneď potom, čo zistili, že loď ide ku dnu, začali skákať do mora. Hrôzostrašná scénka vyskakujúcich mužov a žien vyzerá ako z nakrúcania filmu, no tento raz to bola skutočnosť. Loď sa potopila tento týždeň v stredu.

Doteraz však nikto netuší, prečo sa Aladin tak rýchlo potopil. Jasné je len to, že loď nemala oprávnenie na plavbu. Celý výlet bol teda ilegálny a nemali tam vôbec čo robiť. Plavidlo sa nachádzalo medzi ostrovmi Bon a Tachai, ktoré sú súčasťou národného parku.

Riaditeľ parku povedal, že loď tam nemala čo hľadať. "Nebola registrovaná, aby sa tam mohla plaviť a jej paluba bola viditeľne zo slabej konštrukcie," povedal miestnym novinám Nat Kongkasem.

Spásou pre nešťastníkov bol Peter Pan, neďaleká výletná loď, ktorá ich z najhoršieho scenára zachránila. Kapitán Aladina, známy iba ako Frank, priznal, že v opačnom prípade by ich nemal kto zachrániť.

Po incidente prezradil, že nehoda nemala nič spoločné s biednym stavom trupu lode. "Pravdepodobne sa lano zaplietlo do vrtule, ktorú tak poškodilo, že voda začala tiecť do vnútra lode veľmi rýchlo. Našťastie bola neďaleko daľšia loď, všetci sme sa zachránili. Každý je v poriadku, jediná strata je naša loď, nič viacej," povedal kapitán Aladina Frank.

Pozrite si video ako z filmu

Thajská loď

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu