Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Holanďania vydali ruského narkobaróna: Kokaín pašoval medzi banánmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: sxc.hu )

MOSKVA - Holandské úrady vydali Rusku muža obvineného z organizovania rozsiahlej drogovej operácie, pri ktorej bol do Ruska prepašovaný kokaín v hodnote miliónov dolárov, ukrytý v zásielke banánov.

Zločinecký gang, operujúci od roku 2003, bol rozbitý ešte v roku 2010, avšak jeho údajný vodca Vladimir Krasavčikov vtedy ušiel pred spravodlivosťou, uviedlo podľa dnešnej správy agentúry RIA Novosti ruské ministerstvo vnútra.

Krasavčikov bol zadržaný v Holandsku začiatkom roka 2012, ale takmer dva roky trvalo vybavenie náležitých formalít týkajúcich sa extradície. Jeho gang schovával vrecia s kokaínom na transatlantických lodiach vezúcich banány z Ekvádora do prístavu v Petrohrade, spresnila polícia.

Po zakotvení vyzdvihli kokaín drogoví kuriéri prezlečení za prístavných robotníkov a posádka lode nemala tak ani tušenia o extranáklade schovanom medzi banánmi. Pri policajnej operácii v roku 2010 bolo zhabaných okolo 70 kilogramov kokaínu v hodnote 85 miliónov dolárov, čo naznačuje, aké veľké mohli byť zisky gangu z dlhodobého hľadiska.

Ministerstvo vnútra v Moskve vo svojom sobotnom komuniké nešpecifikovalo konkrétne body obžaloby voči Krasavčikovovi, avšak nelegálne pašovanie drog sa v Rusku trestá až do 20 rokov väzenia. Väzenské tresty už dostalo v Rusku deväť Krasavčikovových komplicov, dodávajú RIA Novosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu