Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Smutný koniec roka na horách: Lavína pochovala v Taliansku 15-ročného chlapca

Lyžiar zahynul mimo vyznačenej trate Zobraziť galériu (3)
Lyžiar zahynul mimo vyznačenej trate

TURÍN - Dvaja mladíci sa podľa všetkého lyžovali mimo vyznačenej trate. Jeden z nich zahynul, druhému hrozí obvinenie zo zabitia.

Uznávaný turínsky architekt Claudio Capitanio a jeho manželka sa na dovolenke v Jordánsku dozvedeli tú najhoršiu správu. Ich 15-ročný syn zahynul. Riccardo Capitanio sa vybral lyžovať s priateľom svojej sestry do Claviere v údolí Val di Susa. Našiel tam však svoju smrť. Keď sa obaja mladíci lyžovali mimo zjazdovky, spustili približne o 12:15 hod. lavínu, ktorá študenta gymnázia pochovala.

Lavína v Taliansku zabíjala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: torino.reppublica.it)

Sestrin snúbenec Luca M. (25) síce okamžite zavolal pomoc, napriek prevozu vrtuľníkom sa však chlapca zachrániť nepodarilo. Okolo 14-tej hodiny vydýchol naposledy.
Vzhľadom na pekné počasie nie je podľa polície vylúčené, že sa mimo vyznačenej trate lyžovali aj ďalší ľudia, ktorí mohli 70-metrovú lavínu  spustiť. Napriek tomu je možné, že po vyšetrení okolností prípadu bude Luca M. obžalovaný z usmrtenia z nedbanlivosti.

Lavína v Taliansku zabíjala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: torino.reppublica.it)

Oblasť je pritom podľa záchranárov časovanou bombou: "Vzhľadom na nedávne silné zrážky a vietor, ktorý spôsobil nahromadenie snehu, je ľahké spustiť lavíny. Padajú tu každý rok."
Napokon ani tá, čo pochovala Riccarda, nie je v horách Valle di Susa tento rok prvá. Predošlé dve si vyžiadali život 24-ročného francúzskeho lyžiara a jedného zraneného. V celej oblasti naďalej trvá lavínové nebezpečenstvo, ktoré má stupeň 4 z piatich.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu