Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Tragédia na svahoch v Nemecku: Jeden mŕtvy lyžiar a dvaja zranení

(Zdroj: TASR)

BOCHUM - Dvadsaťtriročný lyžiar z okolia mesta Bochum v nemeckej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko zahynul dnes po nehode na zjazdovke v oblasti Kleinarl v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko.Nešťastník si zlomil väzy po páde a náraze do drevenej informačnej tabule.

Po páde a náraze zostal ležať bez známok života a tak jeho priatelia alarmovali záchranárov a pokúšali sa o jeho oživenie. Privolaný lekár mohol však konštatovať už iba smrť.

V lyžiarskej destinácii Saalbach-Hinterglemm, ktorá takisto leží v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko, došlo v priebehu dneška k dvom vážnym kolíziám vyznávačov zimných športov. Pri oboch si vždy jeden z účastníkov privodil ťažké zranenia a ten druhý z miesta kolízie ušiel.

V prvom prípade je poškodenou 43-ročná Rakúšanka, do ktorej na zjazdovke narazil neznámy muž a nechal ju zranenú na mieste kolízie. Ženu, ktorá utrpela ťažké zranenie v oblasti ramena a horných končatín, previezli letecky do nemocnice v Zell am See.

V druhom z prípadov je poškodeným 43-ročný Holanďan, do ktorého narazila na trati neznáma žena, ktorá takisto pokračovala v jazde. Aj muža, ktorý utrpel zranenie chrbta, previezli letecky do nemocnice v Zell am See.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu