Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Trapasy po Mandelovom úmrtí neberú konca: Pomýlili si ho s americkým hercom!

Nelsona Mandelu si zmýlili s hercom Morganom Freemanom Zobraziť galériu (2)
Nelsona Mandelu si zmýlili s hercom Morganom Freemanom (Zdroj: Times of India)

DILLÍ - Pietne spomienky na bojovníka proti apartheidu a nositeľa Nobelovej ceny za mier Nelsona Mandelu sprevádza jeden škandál za druhým. Po falošnom tlmočníkovi, prerieknutí českého premiéra Jiřího Rusnoka a "momentke" Baracka Obamu na scénu prichádza billboard, ktorým tvorca zosmiešnil nielen seba ale aj nebohého bývalého prezidenta Juhoafrickej republiky.

Billboard sa objavil pri ceste v meste Koimbatur na juhu Indie v rámci spomienok na Nelsona Mandelu po jeho smrti. Na plagáte však nie je on; svieti na ňom veľká podobizeň herca Morgana Freemana obklopená menšími obrázkami kultových postáv boja za ľudské práva - Martina Luthera Kinga, matky Terezy a Mahátmu Gándhího.

Trapasy po Mandelovom úmrtí
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Times of India)

"Mali by sme byť hrdí, že sme súčasťou éry, v ktorej žili," znie kondolencia písaná v tamilčine. Obchodník s odevmi, ktorý na vlastné náklady nechal spomienkový billboard vyrobiť, tvrdí, že zámena fotiek bola chybou dizajnéra. "Nahradíme fotografiu správnou fotografiou ​​Mandelu," povedal muž telefonicky agentúre AFP.

Dizajnér je zrejme veľkým milovníkom historických filmov. Americký herec a režisér Morgan Freeman (76) hral totiž Nelsona Mandelu vo filme z roku 2009 Invictus: Neporazení.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu