Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V USA padol druhý najvyšší jackpot histórie: Až 636 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Výherca jackpotu predvianočnej americkej stávkovej hry Mega Millions získal 636 miliónov dolárov. Ide o druhú najvyššiu výhru v histórii stávok v USA. Víťazný tiket utorkového žrebovania sa predal v kalifornskom meste San Jose, informovala agentúra Reuters.

Vyžrebované boli čisla 8, 14, 17, 20, 39 a 7. Ak by sa víťaz namiesto ponúkaných každoročných splátok po dobu tridsiatich rokov rozhodol požadovať jednorazové vyplatenie sumy, lotériová spoločnosť výrazne ušetrí, lebo sa výhra scvrkne na 341 miliónov dolárov .

Doposiaľ najvyššia stávková výhra padla v rovnakej hre vlani v marci. Niekoľko výhercov si rozdelilo jackpot vo výške 656 miliónov dolárov. Ak by sa potvrdilo, že aktuálny jackpot získal iba jediný výherca, išlo by o vôbec najvyššiu individuálnu výhru v histórii.

Jackpot sa vyšplhal do závratnej výšky kvôli obrovskému záujmu ľudí, ktorí na poslednú chvíľu stáli dlhé fronty pred obchodmi s tiketmi. Podľa štatistík sa v samotný deň žrebovania očakávaného vysokého jackpotu predá až 70 percent všetkých tiketov .

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu