Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pre výhru 400 miliónov Kč si prišli manželia z Chrudimska: Toto s ňou spravia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Celkom neočakávane dnes ráno prišiel do pražskej budovy stávkovej kancelárie Sazka manželský pár z východočeského okresu Chrudim, ktorý začiatkom novembra vyhral v hre Sportka takmer 400 miliónov českých korún (približne 14,83 milióna eur). O výhre zatiaľ manželia nepovedali ani blízkym, veľkú časť peňazí chcú venovať na dobročinné účely. Za zvyšok si kúpia nové bývanie a chcú cestovať.

Výhercovia si dnes prevzali v hotovosti iba 350.000 korún (zhruba 13.000 eur) a Sazka má teraz 60 dní na prevod ostatných peňazí. Informovali o tom spravodajské servery iDNES.cz a Novinky.cz.

Rekordná výhra padla 3. novembra. Jediný výherca, ktorý zaplatil za stávku 170 korún, získal presne 399.904.705 korún. Uhádol všetky čísla prvého ťahu vrátane posledného čísla hry Šance.

Šťastnými číslami boli 5, 8, 15, 23, 37, 39, 42 a 6 zo Šance. Pravdepodobnosť, že tipujúci  pri plnom tikete trafí rovnaké čísla ako vylosované, je pritom 1 k 6,7 miliónu, uviedli Novinky.cz.

Aj keď je podľa Sazky bežné, že výherca najskôr kontaktuje call centrum a dohovorí si schôdzku na prevzatie výhry, tentoraz prišli manželia úplne nečakane krátko po 08.00 h do budovy Sazky v pražskej štvrti Vysočany.

"Manželský pár stredného veku z okresu Chrudim (v Pardubickom kraji) musel najprv chvíľu počkať na overenie svojho výherného tiketu z 3. novembra 2013, potom už im však osobne zablahoželal aj generálny riaditeľ Sazky Robert Chvátal," uviedol hovorca sazkovej kancelárie Václav Friedman, ktorého citoval web iDNES.cz.

"Výhercovia nás milo prekvapili. O výhre zatiaľ nepovedali ani blízkej rodine, jednu vec však zdôraznili hneď na začiatku odovzdávania výhry - veľkú časť peňazí chcú venovať na dobročinné účely, predovšetkým na pomoc chorým deťom," dodal Friedman.

Časť rekordnej výhry potom zamýšľajú investovať pre budúce generácie a zvyšok výhry im vraj pomôže splniť si sny. "Nechceli byť príliš konkrétni, spomenuli však cestovanie a pekné bývanie," naznačil hovorca.

Výhercovia si prevzali v hotovosti 350.000 korún a približne po 40 minútach opustili budovu Sazky. Sazka má teraz 60 dní na prevod zvyšných peňazí. Manželia avizovali, že sumu rozložia na niekoľko bankových účtov. Hovorca Sazky informoval, že financie sa budú snažiť previesť s predstihom, aby ich mali výhercovia na svojich účtoch ešte pred vianočnými sviatkami.

Až do 3. novembra bola historicky najvyššou výhrou suma 148,6 milióna korún, ktorú si však v roku 2002 medzi sebou rozdelili dvaja tipujúci Sportky. Dovtedy najvyššiu individuálnu výhru, 126 miliónov a 197.012 korún, získal tento rok 15. októbra tipujúci v hre Euromilióny, pripomenul web iDNES.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu