Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jordánsky kráľ prekvapil poddaných: Takto pomáhal vytlačiť auto zo snehu!

Abdalláh II. pomáha vytlačiť auto uviaznuté v snehu
Abdalláh II. pomáha vytlačiť auto uviaznuté v snehu

AMMÁN - Jordánsky kráľ Abdalláh II. prekvapil svojich poddaných, keď v sobotu pomohol osobne vytlačiť automobil uviaznutý v snehu. V metropole Ammán v piatok a v sobotu veľa snežilo a kráľ sa vydal na obhliadku mesta, aby zistil, ako pokračujú odpratávacie práce. Video zachytávajúce monarchu v silnej bunde a s kúfíjou na hlave sa dnes objavilo na internete.

Abdalláh sa občas vydáva medzi obyčajných ľudí a keď v sobotu pomohol s vyslobodzovaním auta, obklopila ho skupina občanov a volala Nech žije kráľ. V susednom Izraeli snežilo do soboty päť dní a na vyvýšených miestach napadlo podľa agentúry AFP až 60 centimetrov. Tiež tam sneh spôsobil dopravné komplikácie v Jeruzaleme a okolí. 
 
Úrady vypravili do Tel Avivu a do Haify niekoľko vlakov a vyzvali, podobne ako úrady v Jordánsku, aby sa motoristi zatiaľ na cesty nevydávali. V Jeruzaleme už boli dnes ulice väčšinou od snehu upratané, ale dopravná situácia je stále zložitá hlavne kvôli popadaným stromom. Jedna z dvoch hlavných ciest do mesta zostáva uzavretá tretím dňom, druhá má byť otvorená dnes večer .
 
 
 
Hoci dnes v Izraeli začína pracovný týždeň, školy zostali zatvorené. Jeruzalemský starosta vysvetlil, že je potrebné najprv preveriť, či budovy nie sú poškodené . Do soboty kvôli snehu v Izraeli zomreli dvaja ľudia - dieťa, ktoré prišlo o život v požiari spôsobenom chybným radiátorom, a muž, ktorý spadol zo strechy, keď sa ju snažil opraviť proti zatekaniu .
 
Zablokovaných je dnes stále niekoľko ciest na palestínskom západnom brehu Jordánu. Na mnohých miestach sú tam jediným zdrojom elektriny generátory. V Izraeli je bez prúdu na 30.000 domácností, z nich skoro tretina v Jeruzaleme .
 
Na pobreží Izraela a v pásme Gazy silno pršalo a v Gaze museli kvôli záplavám evakuovať takmer 5000 ľudí. Izrael kvôli situácii otvoril v piatok hraničný priechod Kerem Šalom do pásma Gazy a umožnil prevoz čerpadiel na vodu a tiež oleja používaného na kúrenie.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu