Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Židovskí extrémisti sa vyhrážajú americkému ministrovi zahraničných vecí: Potečie krv!

John Kerry
John Kerry (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Skupina židovských extrémistov podpálila v obci v Predjordánsku tri vozidlá, pričom zároveň sprejom na steny napísala vyhrážky adresované americkému ministrovi zahraničných vecí Johnovi Kerrymu pred jeho blížiacou sa návštevou v regióne.

Hovorca izraelskej polície Micky Rosenfeld dnes podľa agentúry AP uviedol, že vandali sprejom napísali v hebrejčine posolstvo: "Krv potečie v Judei a Samárii. Pozdravujeme Kerryho"

Judea a Samária sú izraelské označenia regiónu Predjordánska. Páchatelia podľa hovorcu po svojom vyčíňaní utiekli do palestínskej obce Džilazún.

K vandalskému útoku došlo po tom, ako Izrael prepustil z väzenia vyše dve desiatky palestínskych väzňov zadržiavaných za útoky voči Izraelu v rámci dohody s USA o opätovnom začatí blízkovýchodných mierových rokovaní.

Šéf americkej diplomacie Kerry by mal do regiónu pricestovať na Nový rok, aby predložil návrhy smerujúce k dohode o dosiahnutí "riešenia dvoch štátov", v ktorom by Izrael a nový palestínsky štát existovali vedľa seba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu