Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Neuveríte: Hitler plánoval útok na Manhattan o 56 rokov skôr ako al-Káida!

Adolf Hitler Zobraziť galériu (3)
Adolf Hitler

NEMECKO – Adolf Hitler sníval počas svojej najväčšej moci o zničení New Yorku. V duchu videl apokalyptické scény horiacich mrakodrapov ako obrie pochodne, rúcajúce sa budovy a vydesených ľudí bežiacich v panike. Jeho desivé myšlienky naplnil Usáma bin Ládin samovražedným útokom na Dvojičky v roku 2001.

Hoci Manhattan, objekt Hitlerovho záujmu, bol 4000 míľ od Berlína, od svojich vedcov a inžinierov požadoval, aby našli spôsob, ako cieľ zasiahnuť a spôsobiť tak zmätok.

Ako uvádza dailymail.co.uk, systémy, s ktorými Hitlerovi odborníci prišli, obsahovali aj návrhy samovražedných lietadiel, ktoré by sa dostali do srdca Manhattanu a tam by spôsobili masovú smrť a skazu. Nikdy však nedosiahli úspech, ale intenzita, s ktorou na Hitlerovej požiadavke pracovali, je zarážajúca.  

Po celé roky Hitler jednal so Spojenými štátmi opatrne. Verejne vyhlásil, že Nemecko nemá žiadne transatlantické ambície a že je priateľom Ameriky. Zatiaľ armáda pracovala na opaku. V súkromí totiž Hitler pohŕdal americkými demokratickými štruktúrami, vierou v osobnú slobodu, prekážali mu zmiešané rasy a mnoho židovských bankárov. Všetky americké myšlienky odporovali jeho nacistickej ideológii.  

Svoju budúcnosť videl tak, že si podmaní západnú Európu a zničí Sovietsky zväz. Potom by boli len dve superveľmoci vo svete Nemecko a Amerika. Medzi nimi by podľa neho vypukla vojna o nadvládu a musel by byť pripravený.  

Tento štvormotorový obor Me 264 bol zdanlivo určený na podporu nemeckej podmorskej operácie v Atlantiku. Je to tiež Messerschmitt, ktorý mal potenciál dosiahnuť pobrežie USA.
Zobraziť galériu (3)
Tento štvormotorový obor Me 264 bol zdanlivo určený na podporu nemeckej podmorskej operácie v Atlantiku. Je to tiež Messerschmitt, ktorý mal potenciál dosiahnuť pobrežie USA.  (Zdroj: Foto: dailymail.co.uk)

V roku 1937 bol vodca Tretej ríše nadšený, keď mu Willy Messerschmitt, letecký konštruktér predstavil masívny diaľkový bombardér, ktorý vyvíjali v továrni v Augsburgu v južnom Nemecku. Mal potenciál dosiahnuť pobrežie Atlantiku. Išlo však o nefunkčný model.  

O viac ako 56 rokov sa žiaľ ukázalo, že niekto mal v hlave rovnakú myšlienku. Dňa 11. septembra 2001 stál Usáma bin Ládin vodca al-Káidy za útokom na Dvojičky a za tisíckami mŕtvych.

Samovražední piloti islamských fundamentalistov vrazili do mrakodrapov, šírili teror a smrť, rovnako ako o tom kedysi Hitler sníval.

Neuveríte: Hitler plánoval útok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: dailymail.co.uk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu