Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Falošný tlmočník z Mandelovej rozlúčky: Obvinený z vraždy a znásilnenia!

Thamsanqa Jantjie Zobraziť galériu (2)
Thamsanqa Jantjie (Zdroj: telegraph.co.uk)

JOHANNESBURG - Thamsanqa Jantjie 34-ročný tlmočník, ktorý prekladal do posunkovej reči na poslednej rozlúčke s Nelsonom Mandelom tvrdil, že za jeho nesprávnym prekladom stojí schizofrénia a zjavenie anjelov. Jeho register trestov však až taký anjelsky nie je. Obsahuje totiž obvinenie z vraždy, znásilnenia a únosu.

Thamsanqa Jantjie, ktorý stál v blízkosti niekoľkých svetových vodcov, vrátane prezidenta Obamu je zrejme pekný kvietok. V minulosti bol totiž minimálne päťkrát zatknutý. Jeho kriminálne prípady sa začali od polovice roku 1990. Údajne sa vyhýbal väzeniu pretože bol duševne nespôsobilý postaviť sa pred súd.

Podľa nydailynews.com, 34-ročný muž trpí duševnou chorobou už dlho. V minulosti bol zatknutý pre podozrenie zo znásilnenia, krádeže, vlámania a poškodzovania majetku. V roku 2003 údajne čelil obvineniu z vraždy, pokusu o vraždu a únosov. Jantjie bol za znásilnenie prepustený v roku 1994, no nakoniec ho odsúdili na tri roky väzenia za krádeže. Avšak, nie je známe, či za mrežami nejaký čas pobudol.

Obvinenie z vraždy pochádza z prípadu, ktorý zahŕňal podľa správy niekoľko ďalších ľudí. Prihliadalo sa na jeho duševnú chorobu, no výsledok vraždy je nejasný. Jantjie odmietol komentovať informácie o zatýkaní, uznal len, že má schizofréniu.

Falošný tlmočník z Mandelovej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: archív)


Otec štyroch detí strávil viac ako rok v psychiatrickom zariadení. V deň významnej historickej udalosti mal naplánovanú kontrolu, no na poslednú chvíľu zmenil rozhodnutie a uprednostnil tlmočenie na Mandelovej poslednej rozlúčke.

Po zistení šokujúcich informácií o nesprávnom tlmočení sa Jantjie bránil, že vízia anjelov na štadióne rozptýlila jeho pozornosť od poskytovania znakovej reči počas obradu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu