Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

VIDEO Falošný tlmočník z Mandelovho pohrebu je späť: Neuveríte, prečo ho vytiahli z liečebne

Falošný tlmočník Thamsanqa Jantjie v zvláštnej reklame.
Falošný tlmočník Thamsanqa Jantjie v zvláštnej reklame. (Zdroj: YouTube)

PRETÓRIA - Pamätáte si meno Thamsanqa Jantjie? Ide o muža, ktorý na pohrebe Nelsona Mandelu predstieral, že je tlmočníkom do znakovej reči. Viete, čo sa s ním stalo? Ak tipujete, že ho v jeho domovine zavreli do blázinca, máte sčasti pravdu. Thamsanqa sa ale stal aj slávnym, a to vďaka bizarnej reklame. O čo teda ide?

Po tom, čo v decembri pred 91 hlavami štátov, vrátane amerického prezidenta Baracka Obamu a britského premiéra Davida Camerona, predstieral, že vie tlmočiť posunkovú reč, Thamsanqa naozaj zavreli do blázinca. Vyhlásil, že trpel záchvatmi schizofrénie a že si uvedomuje, že „stváral nezmysly“.

Podľa informácií juhoafrickej vysielacej spoločnosti ENCA bol v minulosti obvinený z krádeže, znásilnenia a dokonca vraždy. To ale nebránilo istej spoločnosti z Tel Avivu, aby ho vytiahla z psychiatrickej liečebne a natočila s ním reklamu, ktorá sa prvýkrát vysielala v máji tohto roka.

Svojské video ukazuje Thamsanqa v skutočne dvojitej úlohe. V úvode sa prezentuje ako skutočný tlmočník, vzápätí ako muž, ktorému je to všetko ľúto. V klipe vystúpi ako spevák, potom ako ústredná postava inej reklamy, v pozadí sú steny oblepené bankovkami, či obria disko guľa.

Prezentovať má novú sociálnu sieť menom Livelens, ktorej majiteľ je presvedčený, že Thamsanqa je normálny človek. Na deň si ho preto „požičal“ z dôvodu „rodinnej udalosti“ a natočil reklamu. „Pomohli sme mu dostať sa na správnu cestu,“ povedal na margo morálneho správania v tomto smutnom prípade blázna.

Thamsanqa Jantjie je opäť slávnym

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu