Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zásah protikorupčnej polície sa skončil krvavo, údajne zatkli exšéfa štátnej firmy

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Podozrivá osoba vystrelila dnes pri zásahu českej protikorupčnej polície v Stredočeskom kraji na jedného z policajtov a spôsobila mu zranenia, v dôsledku ktorých však nie je v ohrození života. Informovali o tom servery iDNES.cz a Novinky.cz s odvolaním sa na hovorcu Útvaru pre odhaľovanie korupcie a finančnej kriminality (ÚOKFK) Jaroslava Ibeheja.

Polícia vzhľadom na vážnosť kauzy, ale aj z taktických a bezpečnostných dôvodov dnes viac informácií neuvoľní, uviedla pre iDNES.cz jej hovorkyňa Štěpánka Zatloukalová. Podľa nej sa operácia, ktorej charakter nie je známy, odohrala v okolí Prahy. Polícia je teraz v úzkom kontakte so štátnym zastupiteľstvom, aby došlo k stanoveniu právnej kvalifikácie činu.

Tlačová konferencia k prípadu je avizovaná na stredajšie predpoludnie.

Ako vyplýva z informácií denníka Právo a internetového serveru Novinky.cz, zranený policajt by mal byť príslušníkom Útvaru rýchleho nasadenia (URNA), ktorého členovia asistovali pri zatýkaní v Stredočeskom kraji. Bez ďalších podrobností to potvrdil šéf útvaru Libor Lochman.

Dejiskom raňajšej streľby mala byť podľa poznatkov redakcie obec Herink v okrese Praha-východ.

Podľa hodnoverného zdroja denníka Právo trafil projektil policajta trochu pod vestu, ale malo by ísť iba o škrabnutie. Zatýkanie strieľajúcej osoby prebehlo bez použitia zbrane zo strany polície.

Údajne zatkli exšéfa štátnej firmy Lesy ČR

Niekdajšieho šéfa odboru informačných technológií štátnej firmy Lesy ČR Jana Přibyla dnes údajne zatkla protikorupčná polícia v súvislosti s vyšetrovaním predražených IT objednávok. Túto informáciu portálu Tyden.cz vrchná štátna zástupkyňa v Prahe Lenka Bradáčová odmietla komentovať, potvrdila len zatknutie jednej osoby.

Hovorca Útvaru pre odhaľovanie korupcie a finančnej kriminality (ÚOKFK) Jaroslav Ibehej zdôraznil, že nemôže zverejniť žiadne podrobnosti, pretože to si vyhradilo vrchné štátne zastupiteľstvo v českej metropole.

Zatýkanie v okruhu ľudí firmy Lesy ČR potvrdil aj jej tlačový hovorca Zbyněk Boublík.

Podozrivé objednávky sú predmetom policajného záujmu už asi rok na základe podnetu z českého ministerstva financií. Ešte v januári došlo v sídle Lesov ČR k rozsiahlej razii.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu