Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Medzinárodný škandál: Ruskí diplomati obvinení z podvodov s poistením!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Newyorská prokuratúra obvinila niekoľko desiatok bývalých aj terajších ruských diplomatov z podvodov pri dojednávaní amerického zdravotného poistenia. Oznámila to dnes v Moskve ruská agentúra ITAR-TASS, ktorá sa odvoláva na hovorcu prokuratúry Juliu Bolster. Ruskí diplomati a ich manželky podľa nej spôsobili v USA škodu za 1,5 milióna dolárov.

Podľa amerických žalobcov sa Rusi s využitím nepravdivých údajov zapojili do štátneho programu zdravotného zabezpečenia Medicaid, ktorý je určený pre osoby s nízkymi príjmami. Zatajovali svoje skutočné zárobky a lživo uvádzali, že ich deti majú americké občianstvo. Chceli tak dosiahnuť vyplácanie príspevkov v tehotenstve a príspevku pri narodení dieťaťa.

Podľa amerických vyšetrovateľov sa zo 49 obvinených 11 nachádza na území USA. K podvodom údajne dochádzalo v rokoch 2004-13. V tejto dobe sa ruským diplomatom v New Yorku narodilo 63 detí, z ktorých na 58 vyplácal program Medicaid neoprávnenú podporu.

Ruskí diplomati čelia obvineniu zo spolčenia s cieľom podvodu, z klamania úradov a z krádeže štátnych prostriedkov. Zatknutý podľa AP nikto z Rusov nebol.

Ruskí diplomati v reakcii na obvinenia podľa agentúry ITAR-TASS uviedli, že služby verejného zdravotného poistenia v USA "spravidla" nevyužívajú. Zapojenie do programu Medicaid navyše vyžaduje, aby poistenec bol v USA hlásený na trvalý pobyt. Ruská strana obvinenia študuje, ale podľa ruskej agentúry ich považuje za "krajne pochybné".

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu