Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Chvíle hrôzy v Krkonošiach: Otec (†38) po páde lanovky zomrel pred očami svojich detí!

Miesto nešťastia
Miesto nešťastia (Zdroj: ČTK)

ŠPINDLEROV MLYN - Začiatok zimnej sezóny v Špindlerovom mlyne poznačila tragická nehoda. Okolo ôsmej hodiny večer sa tam zrútila lanovka, na ktorej sa viezla štvorčlenná rodina. Najnovšie vyšlo najavo, že majiteľ na ňu nemal úradné povolenie.

Rodina z Pardubicka prišla na horskú chatu Bumbálka v českých Krkonošiach stráviť víkend. Na ten až do konca života bude spomínať s trpkosťou. Nákladnej lanovke, v ktorej sa v piatok večer viezla, sa totiž krátko po rozjazde pretrhlo ťažné lano a zrútila sa z výške dvadsať metrov na zem. Tridsaťosemročný otec bol na mieste mŕtvy, jeho manželku, dve deti vo veku 5 a 11 rokov a ďalšiu ženu previezli so zraneniami do nemocnice.
 
Úsilie záchranárov komplikovalo viacero faktorov. Zásah prebiehal za tmy v zalesnenom teréne, v hmle a za hustého sneženia, pričom teplota dosahovala len dva stupne pod nulou. Lanovku, ktorá slúži len na prepravu zásob a batožiny, obsluhoval v čase tragédie majiteľ chaty. Napriek zákazu sa na nej často vozili aj ľudia.
 
Hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal dnes uviedol, že lanovka v Prednej Labskej pri Špindlerovom Mlyne zrejme nemala úradné povolenie. "Majiteľovi za to hrozí pokuta desať miliónov korún (400 tisíc eur). Zároveň mal hneď po nehode kontaktovať inšpekciu," povedal. Polícia už zisťuje, prečo k pádu lanovky došlo a kto za to prípadne ponesie zodpovednosť. Vyšetrovanie podľa odhadov potrvá tri mesiace.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu