Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pianistka hrou údajne spôsobila duševnú ujmu susedke: Hrozilo jej sedem rokov!

MADRID - Španielsky súd zbavil 28-ročnú pianistku obvinení z toho, že svojou hrou na klavíri vyvolávala nadmerný hluk a susede spôsobila duševnú ujmu. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Proces tento mesiac vyvolal posmešky i rozhorčenie, keď prokurátori žiadali na súde sedemročný trest. Neskôr to znížili na 20 mesiacov. Profesionálna pianistka Laia Martínová čelila žalobe svojej susedky z bytového domu v katalánskom meste Puigcerdá. Žalobkyňa Sonia Bonsomová sa sťažovala, že klaviristka v rokoch 2003-2007 cvičila päť dní v týždni, a to denne aj osem hodín.

Bonsomová na súde povedala, že v dôsledku toho dnes nenávidí klavíre natoľko, že ich neznesie ani pri sledovaní filmov. Z domu sa napokon odsťahovala. Do žaloby zahrnula aj rodičov Martínovej, keď dvakrát v byte uskutočnili práce na zvukovej izolácii, čo však sťažnosti Bonsomovej neutíšilo.

Martínová odmietla, že v minulosti hrala doma tak často, ako uvádza jej niekdajšia suseda, a tvrdí, že pravidelne chodila na cvičenia do iných miest.

Súd v meste Girona pianistku i jej rodičov oslobodil od oboch obvinení, vyplýva z verdiktu zverejneného tento utorok.

Súd uviedol, že tvrdenia Bonsomovej považuje za nespoľahlivé a prehnané. Podľa verdiktu neexistuje dôkaz, že Martínovej hra na klavíri prekročila hranicu 30 decibelov stanovenú mestom pre hudobné nástroje ani že jej hra bola priamou príčinou Bonsomovej problémov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu