Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Klaviristka mala ísť do väzenia, otravovala susedu

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BARCELONA - Španielskej klaviristke Laii Martínovej (26), ktorá čelí trestnému stíhaniu kvôli tomu, že intenzívnym cvičením na hudobnom nástroji údajne spôsobila psychickú ujmu na zdraví svojej susedke, nehrozí už väzenie.

Ešte v piatok prichádzali z Pyrenejského polostrova správy, že prokuratúra v provincii Girona na severovýchode Španielska žiada pre usilovnú pianistku trest nepodmienečného odňatia slobody na 7,5 roka a rovnaký trest aj pre jej rodičov.

Práve oni totiž v roku 2003 zabezpečili pre dcéru v obci Puigcerdár klavír bez toho, aby priestory, ktoré využíva na cvičenie, zvukovo izolovali.

Prokuratúra v zdôvodnení vysokého trestu poukazovala pôvodne na fakt, že odvtedy hrá Laia najmenej päť dní v týždni denne osem hodín na piano, čo u susedky údajne vyvolalo poruchy spánku, duševné vykoľajenie a pocity strachu. Navyše mala i ťažkosti v období tehotenstva.

Právny zástupca rodičov Marc Molins Raich sa na stránkach katalánskeho periodika La Vanguardia už skôr vyjadril, že požadovaný trest je jednoznačne neprimerane vysoký a dodal, že prirovnanie hry na klavír s hlukom, ktorý spôsobujú diskotéky alebo letiská je nespravodlivé.

Aj umelecká dráha umelkyne bola ohrozená, pretože prokuratúra požadovala pre ňu dokonca štvorročný zákaz hry na klavír.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu