Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Otrasný dôvod: Smrť Moniky (†36) a Klárky (†8) v Hurghade asi nikdy nevyriešia!

Monika s Klárkou a Petr.
Monika s Klárkou a Petr. (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Vyšetrovanie záhadnej smrti Češiek Moniky a Klárky Kramných počas dovolenky v egyptskej Hurghade sa stále vlečie. Čo bolo príčinou ich smrti sa však určite príbuzní a ani verejnosť tak skoro nedozvedia. Teda určite nie od afrických úradov.

Ani štyri mesiace po smrti dievčatka a jej matky zatiaľ vyšetrovanie Egypťanov nepokročilo a podľa portálu tn.cz prestali komunikovať aj s českou stranou. "Žiadne nové informácie z Egypta nemáme," potvrdila hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová. Deje sa tak od chvíle, čo manžela a otca zomrelých Petra prepustili späť do vlasti.

O žiadnom progrese v prípade netuší ani advokátska kancelária právnika Kerolesa Ezzat Bashiera, ktorý si nechal z Egypta poslať trestný spis. Ten dostal nekompletný, bez výsledkov súdnej pitvy. "Od tej doby žiadne nové informácie neprišli," povedala advokátova asistentka.

Vynorili sa tak špekulácie, že africké úrady už urobili za vyšetrovaním bodku a doteraz iba hrali divadlo. V skutočnosti im o nejaké vyšetrovanie vôbec nešlo, iba si chceli zachovať tvár. V tom prípade by všetko ostalo iba na českej polícii, ktorá Kramného už viackrát vypočula. Ani od nej sa však nejaké nové informácie von nedostali. 

"Preverovanie stále prebieha. Kým nebude ukončené, nebudeme ho komentovať. V súčasnosti prebiehajú výsluchy svedkov," uviedla hovorkyňa severomoravskej polície Gabriela Holčáková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu