Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Brutálna vražda: Muž vypil spolubývajúcemu pivo a uhorel zaživa

Austrálčana zavraždili kvôli pivu Zobraziť galériu (4)
Austrálčana zavraždili kvôli pivu (Zdroj: ntnews.com.au)

AUSTRÁLIA - Takýto motív vraždy sa len tak nevidí. Nevera, peniaze či hádka sú pomerne bežné. Dvaja Austrálčania však čelia pred súdom obvineniu, že vraždili pre vypité pivo.

46-ročný Paul John Stamp prišiel v septembri minulého roka do malého mestečka Darwin za prácou v bani. Chcel začať nový život, no už po ôsmich dňoch bol mŕtvy.

Je to šialené. Mal také veľké srdce a každého mal rád. Vždy sa veľmi snažil, aby každému vyhovel. V Sobotu som s ním hovoril, kamarát mu dohodil prácu a našiel mu byt. Bola to preňho nová šanca,“ vyhlásil brat obete.

Obeť Paul John Stamp
Zobraziť galériu (4)
Obeť Paul John Stamp  (Zdroj: ntnews.com.au)

Polícia našla telo v kufri zhoreného auta v priemyselnom parku. Po dvoch dňoch zatkla vinníkov, ktorí sa v týchto dňoch postavili pred súd.

Gary Stewart Miles (40), spolubývajúci obete, mal podľa obžaloby Stampa zaživa upáliť preto, že mu vypil posledné pivo. Vraj ho varoval, aby sa posledných štyroch plechoviek ani nedotkol.

Obžalovaný Gary Stewart Miles na súde
Zobraziť galériu (4)
Obžalovaný Gary Stewart Miles na súde  (Zdroj: ntnews.com.au)

Keď sa Miles spolu s kamarátom Gregorym Channingom (41) vrátil nad ránom domov, zistil, že pivo zo spoločnej chladničky zmizlo. Rozzúril sa do nepríčetnosti, Stampa zobudili, ubili do bezvedomia a naložili do kufra auta. Údajne mu chceli dať príučku a nechať ho na odľahlom mieste, aby mal problém vrátiť sa domov.

Situácia sa však zmenila, keď prechádzali priemyselným parkom. Sedanu Mitsubishi Lancer došlo palivo a podarení kumpáni museli vyhľadať čerpaciu stanicu. To im zrejme na psychickej pohode nepridalo. Miles podľa obžaloby nenalial benzín do nádrže, ale na celé auto. A cigaretovým zapaľovačom ho zapálil.

Stamp zamknutý v kufri nemal šancu.

Obžalovaný Gregory John Channing
Zobraziť galériu (4)
Obžalovaný Gregory John Channing  (Zdroj: ntnews.com.au)

Hoci musel byť jeden z obžalovaných krátko po zatknutí prevezený do nemocnice kvôli početným popáleninám, obaja svoju vinu popierajú a obviňujú sa navzájom. Channing tvrdí, že počul Milesa povedať: „Zabijem toho k...“, ten sa však bráni tým, že práve Channing nemal rád Stampa, lebo robil poznámky o prednostiach jeho priateľky. Milesov obhajca povedal: „Vy ste boli tou osobou, ktorá prišla s plánom, pretože tento muž Stamp vás naozaj naštval... nič z tohto by sa nestalo bez vás.“

Súd naďalej pokračuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu