Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Starosta Toronta využíva svoju drogovú slávu: Figúrky s jeho podobizňou idú na dračku!

Starosta Toronta s vlastnou figúrkou Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Starosta Toronta s vlastnou figúrkou Ilustračné foto (Zdroj: news.yahoo.com)

TORONTO – Takýto nával nikto nečakal! Stovky ľudí zaplnili torontskú radnicu, aby si kúpili figúrku s podobou kontroverzného starostu Roba Forda. Limitovaná edícia sa ihneď vypredala a dnes sa predáva za stovky dolárov.

Len pred týždňom Rob Ford priznal, že fajčil crack a dnes šokuje znova! Starosta kanadského Toronta sa rozhodol vyťažiť zo svojej krehkej šlávy čo najviac a začal predávať figúrky so svojou podobizňou. Časť výťažku poputuje na charitu.

Starosta predáva vlastné figúrky.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thestar.com, ipolitics.ca)

Už od rána sa v priestoroch radnice tlačili stovky ľudí, aby získali svoj exemplár. Figúrky merajú 15 cm a boli vyrobené v limitovanej edícii 1000 kusov, ktorá sa hneď vypredala.

Starosta predáva vlastné figúrky.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thestar.com, ipolitics.ca)

Napriek tomu, že chce dať Ford vyrobiť ďalšie bábiky a plánuje predávať aj vlastné tričká (oboje po 20 kanadských dolároch, teda približne 14 eur), už popoludní sa figúrky dražili na aukčnom portáli za 15-násobok pôvodnej ceny! Istý predajca ich dokonca ponúka za 25 000! „Predalo sa ich len tisíc, jedného dňa budú mať hodnotu milióna. Je to jediný starosta na svete, ktorý fajčí crack.“

Figúrky sa predávajú za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: ebay.ca)

Podozrenia z toho, že Ford užíva drogy, ako prví ešte v máji zverejnili reportéri bulvárnej webovej stránky Gawker a najpredávanejšieho kanadského denníka Toronto Star. K novinárom sa dostala videonahrávka, na ktorej starosta s pomocou sklenej fajky inhaluje neidentifikovanú látku. Záznam neskôr zverejnili a Ford sa za svoje správanie oficiálne ospravedlnil.

Polícia ho v súvislosti s konzumáciou drog neobvinila, no mestská rada schválila odobratie niektorých jeho právomocí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu