Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Veľký zvrat v smrti Češiek v Egypte: Moniku (†36) a Klárku (†8) zavraždili kyanidom!

Monika s Klárkou a Petr Zobraziť galériu (2)
Monika s Klárkou a Petr (Zdroj: Facebook)

PRAHA - Češky Monika a Klárka Kramné, ktoré zomreli počas júlovej dovolenky v egyptskom letovisku Hurghada, pripravil o život kyanid. Aspoň to tvrdí TV Nova s odvolaním sa na advokáta Kerolesa Ezzata Bashiera, ktorý si nechal poslať vyšetrovací spis z Egypta.

Podľa právnikových slov je jedným z políciou registrovaných podozrivých, popri dvoch-troch zamestnancoch hotela v Hurghade, manžel a otec mŕtvych Češiek Petr. Ako spomínaný advokát uviedol, kyanid dostávali obete po niekoľko dní v malých dávkach. Kramný to však považuje za nezmysel.

Podľa slov advokáta už egyptskí kriminalisti nešťastnú náhodu ako príčinu smrti vylúčili a prípad vyšetrujú ako dvojnásobnú vraždu, za ktorú hrozí v Egypte trest smrti. Kyanid draselný sa ako možný zdroj smrteľnej otravy uvádzal už krátko po záhadnom úmrtí dvojice.

Ako informoval advokát, zápis dvoch výpovedí Petra Kramného má rozsah piatich strán z celkove 162-stránkového spisu. Polícia údajne o ňom najskôr hovorila ako o svedkovi, teraz je jedným z podozrivých. Severoafrickú krajinu naďalej nesmie opustiť.

Veľký zvrat v smrti
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: tn.cz)

Pôvodne stanovený dvojmesačný zákaz vycestovať z Egypta tamojšie úrady v prípade podozrivého tridsiatnika z Karvinej predĺžili, aj keď muža ani neobvinili, ani nezbavili podozrenia z dvojnásobného hrdelného zločinu.

Petr osobne trvá na svojej nevine, na svojej opakovane prezentovanej verzii a na jej potvrdenie zasiela, ako to avizoval začiatkom októbra, ostravským kriminalistom balíček, ktorého obsah môže vniesť svetlo do záhadného prípadu.

Neprehľadnosť kauzy zvyšuje fakt, že telá obetí, ktoré mali podľa egyptských lekárov rozleptané žalúdky, previezli do vlasti bez vnútorných orgánov, čo skomplikovalo prácu českých patológov.

Petr však začiatkom mesiaca vyjadril nádej, že ide iba o fámu a presvedčenie, že kriminalisti zo severu Moravy vedia viac, ako doteraz zverejnili.

Petr Kramný naďalej ostáva v Egypte. Z celého prípadu je už zúfalý a jeho psychické zdravie je v ohrození. Prečítajte si na Vyšetrení, čo všetko mu hrozí!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu