Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pierre má traumu zo záchoda: Neviem, kedy sa budem môcť znova pokojne vy***ť

Pred záchodom ma od výbuchu rešpekt Zobraziť galériu (3)
Pred záchodom ma od výbuchu rešpekt (Zdroj: nydailynews.com)

BROOKLYN - Záchod nemôže ani vidieť! Informatik Michel Pierre (58) z Brooklynu trpí po nedávnom nešťastí bizarnou fóbiou. Odvtedy, čo mu pred očami vybuchla porcelánová toaleta a vážne ho zranila, nemôže vykonať potrebu bez toho, aby ho neovládal strach. Už len pohľad na bielu misu v ňom vyvoláva otrasné spomienky, ktoré ho prenasledujú všade.

Informatik Michel Pierre bol jedným zo zranených nájomníkov bytovky v Brooklyne, v ktorej 2. októbra nekontrolovateľné explodovalo niekoľko záchodových mís. "Bojím sa teraz splachovať," povedal Pierre pre NY Daily News. Črepy porcelánovej misy ho doráňali tak, že potreboval až 30 stehov na hlave, ruke a oboch  nohách. "Znie to čudne, ale naozaj sa stále bojím. Raz to možno prejde, ale teraz to bolí," hovorí traumatizovaný muž.

V osudný deň, ktorý Pierrovi prevrátil život na ruby, prebiehala v 19-poschodovej bytovke bežná inštalatérska oprava a práce si vyžiadali odstávku vody. Asi o 23:00 chcel vyskúšať, či už toaleta funguje a stisol splachovač. Na to, čo nasledovalo potom, nikdy nezabudne. "Pamätám si iba veľké "boom" a tá vec explodovala priamo do mojej tváre. Oslepilo ma to a črepy lietali všade naokolo," opisuje chvíle hrôzy.

Po výbuchu mu na tvári ostali nepekné jazvy.
Zobraziť galériu (3)
Po výbuchu mu na tvári ostali nepekné jazvy.  (Zdroj: nydailynews.com)

Pierre bol krátko v bezvedomí a prebudil sa v kaluži krvi. S dorezanou tvárou a nohami ho previezli do nemocnice, kde mu rany zošili. Hospitalizovaní museli byť aj ďalší traja nájomníci, ktorým záchodové misy explodovali tiež. Pierra kúpeľňový zážitok rozhodil natoľko, že sa rozhodol zažalovať spoločnosť, ktorá bytovku prevádzkuje. "Toalety majú splachovať, nie vybuchovať. Môj klient má nárok na náhradu za vážne zranenia, pretože ich neutrpel vlastnou vinou," vysvetlil jeho právny zástupca.

Okrem rezných rán však Pierre utrpel aj tie psychické. Od osudného výbuchu trpí akousi fóbiou zo záchodov a tvrdí, že nevie, kedy si bude môcť znova sadnúť na záchod a bez strachu vykonať potrebu. "Vždy keď sa pozriem na misu, nemôžem na to prestať myslieť," hovorí a dodáva, že je nesmierne rád, že v čase výbuchu na toalete nesedel. Záchod teraz splachuje pomocou špagátu natiahnutého do vedľajšej izby.

Pierre teraz splachuje z bezpečnej vzdialenosti.
Zobraziť galériu (3)
Pierre teraz splachuje z bezpečnej vzdialenosti.  (Zdroj: nydailynews.com)

Experti tvrdia, že za pravdepodobnou príčinou výbuchu toaliet je zrejme tlak vzduchu, ktorý sa nahromadil v potrubiach počas opravy. Teraz skúmajú, či sa bizarnému nešťastiu dalo predísť, alebo išlo jednoducho len o nešťastnú náhodu.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu