Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Útek z nákupného centra smrti: Mrazivý záznam vydesenej matky s deťmi počas streľby!

Policajt pomáha rodine v úteku. Zobraziť galériu (2)
Policajt pomáha rodine v úteku. (Zdroj: Sky News)

NAIROBI - Je ťažké predstaviť si strach rukojemníkov, ktorí uviazli v kenskom nákupnom centre obliehanom teroristami, keď videli, že nemajú s nikým zľutovania. A ešte namáhavejšie je možno nájsť odvahu o svoj život bojovať, čo dosvedčuje aj nasledujúce video.

Ozbrojenci sa mohli vynoriť každú chvíľu a páliť z rôznych uhlov, ale mladá kenská rodina bola s pomocou záchrancu predsa len schopná uniknúť masakru, ktorý sa okolo nej odohrával.

Amatérske zábery z centra ukazujú, ako mamička s dvomi dcérkami leží na podlahe a snaží sa uchrániť ich životy pred guľkou. Mladšie dievčatko pritom kryje vlastným telom.

Našťastie ich však zbadá dôstojník, ktorý sa k nim priplazí po podlahe a rodine dodáva odvahy, aby sa pokúsili postaviť a pomaly utiecť do bezpečia. Aj keď to najprv vyzerá, že ženy sú od strachu doslova paralyzované, napokon sa predsa len pozviechajú a za mužovej asistencie sa im podarí uniknúť z epicentra skazy.

Útek z nákupného centra
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Sky News)

Neskoršia fotografia potom zachytáva staršie dievča, o ktoré sa stará kenský vojak, ako ešte stále v rukách drží nákupnú tašku.

Prečo islamskí teroristi zaútočili na nákupné centrum?

Líder somálskych islamistických milícií aš-Šabáb po prvý raz potvrdil, že za útokom na nákupné centrum v Keni boli jeho bojovníci. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters.

Líder milícií aš-Šabáb, šejk Muktar abú Zubajr, v audiozázname zverejnenom na stránke www.somalimemo.net tvrdí, že útok v Nairobi bol odplatou za inváziu Kene do južnej časti Somálska v októbri 2011.

"Stiahnite svojich vojakov alebo sa pripravte na dlhodobú vojnu, krv, skazu a evakuáciu," varoval Zubajr kenskú vládu. Podľa Reuters zahynulo pri útoku v nákupnom centre Westgate najmenej 72 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu